Tunus Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Türkiye ile Tunus arasındaki güzel ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirtti.
Tunus Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti. Tunus’ta yaşanan değişimin ardından var olan dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğini anlatan Tekaya "Aramızdaki bu güzel ilişkileri güçlendirmek için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bu amaçla Mersin’deyiz ve Mersin’in Türkiye ekonomisine olan katkısının farkındayız." diye konuştu.

Tunus'un demokrasiyle ilgili adımları tamamlamak üzere olduğunu vurgulayan Tekaya, "Sosyal, politik ve endüstriyel alanlarda çok güzel adımlar attık. Bu değişiklikler ekonomiyi de olumlu anlamda değiştirecektir. Ülkemiz, ticaret ve yatırım anlamında böyle bir güce sahip. Tunus ve Mersin arasındaki ticari ilişkileri arttırmak için sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Hem Tunus hem de Türkiye halkına güzel, refah dolu günler diliyorum." şeklinde konuştu.

Tunus ile Türkiye arasında tarihten gelen çok güçlü dostluk ve kardeşlik bağının bulunduğunu vurgulayan Vali Çakacak ise “Devlet büyüklerimizin gerçekleştirdikleri karşılıklı ziyaretler ve çeşitli alanlarda yapılan anlaşmalar ile yüzyıllar öncesine dayanan dostluğumuzun ve kardeşliğimizin daha da ilerletilmesi amaçlanmaktadır. Bu tür ziyaretler iki ülke arasındaki dostluğun kardeşliğin pekişmesine aynı zamanda ticari ilişkilerin gelişmesine vesile olacaktır." diye konuştu.