CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e çalışanların aldığı banka promosyonlarının neden azaldığını sordu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Esen, kamu görevlilerine maaş ve ücretlerini aldıkların bankalardan banka promosyonu adı altında ücret ödendiğini hatırlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bundan üç sene önce bir banka ile maaş ve ücretlerin ödenmesi konusunda anlaştığını belirten Esen, bugünkünden daha az sayıdaki personel için bin 850 TL promosyon ödendiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bugünlerde, üç sene öncekinden çok daha fazla sayıda personelin maaş ve ücret ödemesi için bir banka ile anlaştığını ifade eden Esen, “Fakat her nedense banka promosyonu miktarı personel sayısı çok daha fazla olmasına rağmen artacağına azalmış ve bin 650 TL olarak belirlenmiştir. Büyükşehir belediyesine bağlı bir kurum olan ASAT’ta yaklaşık 300 kadar personel için yapılan anlaşmada promosyon miktarı bin 910 TL olarak belirlenmişken büyükşehir belediyesinde daha fazla sayıda personel için bu miktarın hem üç sene öncesine hem de ASAT’takine göre az olmasının nedeni nedir? Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i personelin aldığı banka promosyonu miktarının neden üç sene öncesine göre azaldığını, bağlı kurumda yani ASAT’ta aynı bankadan daha yüksek bir promosyon miktarı ödenecekken belediye personelinin neden daha az ücret alacağını açıklamaya davet ediyoruz.” diye konuştu.