Kangal Turizm Seyahat Acentesi sahibi Mehmet Elbudak, bu sezon Avrupa pazarında yüzde 10'luk bir düşüş beklediklerini söyledi. Elbudak, Alman, Belçika ve İsviçre turist pazarında geçen yıla göre yüzde 10'luk düşüşün olduğunu, durgunluğun halen devam ettiğini kaydetti.

Antalya bölgesinde oluşan kısmi turist hareketliliğinin Paskalya Bayramı tatiliyle kısa süreli oluşan bir canlılık olduğunu belirten Elbudak, bu yıl turizmcileri zor bir sezonun beklediğini ifade etti. Ortadoğu ülkelerindeki kargaşanın ister istemez Türk turizmini olumsuz etkilediğini vurgulayan Elbudak, turizm sezonu öncesi ülkede seçim olmasının da ikinci bir dezavantaj olduğunu belirtti. Turizm sezonunun yeni yeni başladığı bir dönemde siyasilerin verdiği mesajlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Elbudak, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye'yi çok yakından takip ettiğini, bu nedenler siyasilerin seçim dönemi çıkacak her söze dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Elbudak, "Maalesef nisan ayında geçen yıla göre beklediğimiz turizm canlılığı oluşmadı. Avrupa pazarındaki durgunluk devam ediyor. Nisan ayı rezervasyonlarında Avrupa pazarında geçen yıla göre yüzde 10'luk düşüş var. Paskalya Bayramı tatili de bu durgunluğu yenemedi." diye konuştu. Rus pazarındaki belirsizliğin halen sürdüğünü belirten Elbudak, bu sene Rus turistlerde yüzde 25'lik bir düşme beklediklerini ifade etti.