Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rusya’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesi ve turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması için 'tarifesiz turistik uçak' seferleriyle turist getiren (A) grubu seyahat acentesi işletme belgeli seyahat acentelerine yönelik destek sağlayacak. Nisan ve mayıs aylarındaki uçuşları kapsayan desteğin miktarı uçak başına 6 bin ABD Doları olarak belirlendi.

Bakanlıktan yapılan yazılı duyuruya göre; Rusya’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesi ve turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması için tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan (A) grubu seyahat acentesi işletme belgeli seyahat acentelerine yönelik destek sağlanması kararı alındı.

Azerbaycan, Moldova, Belarus, Özbekistan, Ermenistan, Rusya, Tacikistan, Gürcistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna, İran gibi ülkelerle, Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes havaalanlarının bu destekten yararlanacağına işaret edilerek, söz konusu desteğin nisan ve mayıs aylarında olacağı vurgulandı.

Desteğin miktarı ise uçak başına 6 bin ABD Doları olarak belirlendi. Nisan ayında gerçekleştirecekleri tarifesiz turistik seferler için mayıs ayı içerisinde, mayıs ayında gerçekleştirecekleri tarifesiz turistik seferler için haziran ayı içerisinde, belirtilen turizm desteği başvuru belgeleri ile Bakanlığa başvuruları istendi.