Vali Orhan Düzgün, Kayseri’de faaliyet gösteren turizm işletmelerinde çalışanlara yönelik gerçekleştirilen işbaşı eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.

Kayseri Valiliği’nin talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen 'Kayseri Turizm Geliştirme Çalıştayı'nda alınan kararlar doğrultusunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü katkılarıyla ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce düzenlenen işbaşı eğitim kursları tamamlandı.

Vali Düzgün, sertifikaların dağıtım töreninde, turizm sektöründe daha kaliteli bir hizmet sunulabilmesi amacıyla sektöre yönelik işbaşı eğitim kurslarının nitelikli personelin istihdamı noktasında çok önemli olduğunu vurguladı. Vali Düzgün, kursları başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, almış oldukları sertifikaları Kayseri turizmini geliştirmeye yönelik kullanmalarını istedi.

Kayseri’de faaliyet gösteren turizm işletmelerinde çalışan personeller işbaşı eğitim kurslarında ön büro, yiyecek içecek servisi, kat hizmetleri ve yiyecek üretimi konularındaki eğitimle sertifika almaya hak kazandılar.