Turizm sezonu öncesi, turizm sektörü temsilcileriyle iş arayan öğrenciler istihdam fuarında bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO) bahçesinde bu sene 8'ncisini düzenlenen istihdam fuarında 70 firma stant açarak iş arayan öğrencilerle iş görüşmesi yaptı. Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO Müdürü Doç.Dr. Hacer Bakır Sert, fuarın amacının sektör temsilcileriyle turizm sektöründe iş arayan öğrencilerini buluşturarak istihdam edilmesini sağlamak olduğunu söyledi.
Önümüzdeki yıl fuarı Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) destekleriyle geniş çaplı yapacaklarını anlatan Bakır, sektör temsilcileriyle buluşturmada iş arayan öğrenciler yanı sıra sivil vatandaşları da dahil edeceklerini ifade etti.

Günümüzün dünya ve ülke genelinde en önemli sorunun işsizlik olduğunun altını çizen Sert, bu tür organizasyonlarla iş arayan öğrencilerine yardımcı olmak istediklerini kaydetti. Sert, istihdam fuarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Bölgemizde turizm sektörü kendisini baskın bir şekilde gösterdiği için okulumuzda okuyan öğrenciler iş bulmada sıkıntı çekmiyor. Kendisini yetiştiren, iş arayan ve paraya ihtiyacı olan Manavgat'ta rahatlıkla iş bulabiliyor. Biz de istihdam fuarıyla sektör temsilcileriyle iş arayan öğrencilerimizin bir araya gelmelerini sağladık. Fuarlarla öğrencilerimizin hangi sektörde iş bulabileceklerini ve sektör temsilcilerinin tecrübelerinden istifade etmesini istedik. Fuara başta turizm, mobilya, yiyecek ve içecek sektörü olmak üzere 70 firma stant açtı."

Sektör temsilcileri, Manavgat MYO'da açtıkları stantlarla fuara gelenlere yiyecek, içecek ve tatlı çeşitleri ikramında bulundu.