Silifke Turizm Derneği, yeni yönetimini belirlemesinin ardından, Belediye Başkanı Mustafa Turgut’u makamında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Ali Küçük ve yönetim kurulu üyeleri, ilçenin turizm potansiyeli ve derneğin yapacak olduğu çalışmalar hakkında Başkan Mustafa Turgut’a bilgiler verdi. Dernek Başkanı Ali Küçük, İlçenin tanıtımı için bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatarak, "Silifke’nin tarihi ve doğal güzellikleri yanında denizleri temiz ve sahilleri çok güzel. Bu durum ilçemiz için çok önemli. Silifke, marka değeri olan önemli bir kent konumunda... Bulunduğu konum itibariyle de ayrı bir önem taşıyor. Kendi imkanlarımız ile ilçemizi yurt içi ve yurt dışı düzenlenen fuarlarda tanıtıyoruz. Fakat bu yeterli olmuyor. Silifke olarak el birliğiyle turizmde en iyi noktaya gelmemiz lazım. Bunun için yeni oluşan bir yönetim olarak resmi kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret ediyor, çalışmalarımızı anlatıyoruz. Silifke Belediyesi olarak vermiş olduğunuz desteklerden dolayı ayrıca teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz." dedi.

"UYGULAMALI TURİZM PROJELERİ HAZIRLAMALIYIZ"

Turizmin ekonomiye katkı sağlayan önemli bir sektör olduğunu belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise, bu alanın daha fazla geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Turgut, göreve geldiği günden itibaren Silifke’nin turizmini geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. İlçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla turizme önem verdiklerini ifade eden Turgut, "Hedeflerimizi doğru belirledik ve gelinen nokta, güzel bir başarı öyküsü. Turizm alanında zenginliğimiz gerçekten çok ve bunu iyi kullanmamız gerekiyor. Henüz daha basamakların ilklerindeyiz ve çıkmamız gereken basamaklar var. Bununla ilgili Silifke Belediyesi olarak yapmamız gereken ne varsa, her şeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Kültürel zenginliğimizin takdimi ve gelen misafirlerin sadece alışveriş, müzeleri gezmek değil, yeni birtakım destinasyonları oluşturmak adına da katkı sunabiliriz. Yurt içi ve yurt dışı fuarlarda tanıtımın yanı sıra ilçemizde uygulamalı turizm projelerini gerçekleştirmemiz gerekir. Bunu da kalıcı çalışmalarla güçlendirmemiz lazım." diye konuştu.