Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, hükümet kurma çalışmalarının gecikmesinin en fazla turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Turizm sezonu ile ilgili Titreyengöl Nashira Otel'de basın açıklaması yapan TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, turizmcinin önündeki belirsizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizdi. 7 Haziran seçimlerinde seçmenin hiçbir partiye tek başına iktidar olma gücü vermediğini belirten Aydoğan, seçmenin, sandıktan çıkan siyasi partilere bir an önce kendi aranızda uzlaşı uzlaşın 'halkın sorunlarını' çözün mesajı verdiğini kaydetti.

Antalya bölgesinde aktif turizm sezonunun başladığını belirten Aydoğan, yönetim boşluğu olduğu için yerli turizmde istedikleri ölçüde bir hareketliliğin oluşmadığını vurguladı. Yerli turizm canlılığı oluşması için hükümetin bir an önce kurulması gerektiğinin altını çizen Aydoğan, turizmin güven üzerine kurulu olduğunu, hükümet boşluğu olduğu için yerli turistin 'tatil kredisi çekersem ekonomik dengeler altüst olabilir' endişesi taşıdığını ifade etti.

Avrupa ülkelerinde koaliasyon hükümetlerinin yaygın olduğuna dikkat çeken Aydoğan, şunları söyledi: "Hükümet bir an önce kurulmazsa turizm sektörü çıkmaza girer. Zaten Rus turizminde yüzde 30 oranındaki düşük seviye devam ederken bir de yerli turizmde darbe yersek turizm sektörünü içinden çıkılmaz zora sokar. Hükümet kurulma çalışmalarının uzaması en fazla turizm sektörünü zor durumda bırakır. Önümüzdeki bir ay çok önemli bir zaman dilimi. Siyasetçiler bunu çok iyi bilmeli. Hükümet kurma çalışmalarının uzaması Avrupalı turistleri de ürkütebilir. Siyasi partiler bir an önce kendi aralarında anlaşarak, hükümet boşluğu bir an önce giderilmesi gerekir. Hükümet boşluğu nedeniyle yerli turist tatil kredisi çekmeye korkuyor. Boşluk ortadan kalkarsa tatil kredisini çeker ve tatili yapar. Hükümet çalışmaları uzar ve çıkmaza sokulursa bundan en fazla turizm sektörü ve turizm çalışanları yara alır."