Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai Taleb, turizmin üç önemli kuralının 'güvenlik, teknoloji ve sürdürülebilirlik' olduğunu söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) aylık toplantısının konuğu Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai Taleb oldu. Antalya'nın turizm bölgesi Kundu'daki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya; Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ'ın yanı sıra sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının konuğu Rifai Taleb, konuşmasında turizmin 3 kuralının güvenlik, teknoloji ve sürdürülebilirlik olduğunu belirterek, bu konuda açıklamalarda bulundu.

AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman da seçim atmosferinin kamu yönetiminde belirsizliklere yol açabildiğini, terör örgütünün de bundan yararlanmaya çalıştığı durumlarla karşılaşılabildiğini ifade etti. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, toplumsal olaylarda kendilerine de büyük görevler düştüğünü kaydeden Hacısüleyman, Antalya'nın terörle anılmaması gereken bir şehir olduğunu, en üzücü olaylarda bile sağduyulu davranılması gerektiğini kaydetti. AKTOB Başkanı, 200 bin çalışanıyla turizm sektörünün büyük bir güce sahip olduğuna işaret ederek, “Yapacağınız aylık toplantılarda, personel konuşmalarında bu konulara muhakkak değinmenizi rica ediyorum. Çünkü çalıştırdığımız, bizlerle bu mesleği ifade eden tüm emekçi arkadaşlarımız bu olayların içinde yer almamalılar ve kesinlikle uzak durmalılar. Bu konuda işletmelerimizin, genel müdürlerimizin, yatırımcılarımızın, tesis sahiplerimizin hassasiyeti özellikle bu dönemde çok çok fazla önem kazanıyor.” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda Yusuf Hacısüleyman ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık tarafından Rifai Taleb'e küçük bir hediye verildi.