Türkmenistan'ın en geniş katılımlı sektör fuarı olan Türkmen İnşaat-20015 Fuarı'na Türk inşaat firmaları damga vurdu. En çok katılımcı ülke konumunda olan Türk firmaları, inşaat malzemeleri, inşaat makineleri ve müteahhitlik hizmetlerini tanıttı. Türkmenistan'daki uluslararası düzeydeki bu fuara Çin'den de ilk defa kalabalık bir firma grubunun katılması dikkat çekti.

Net Organizasyon'un uluslararası organizasyonluğunu yaptığı fuar, Türkmenistan İnşaat ve Mimar Bakanlığı, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkmenistan Ulaştırma Bakanlığı tarafından düzenlendi. Fuarın açılış törenine, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluş ve yabancı misyon temsilcileri, yurtdışından iş dünyasının saygın firma yetkilileri iştirak etti. Fuar, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un mesajı ile açıldı. Türkmen lider mesajında, ülkesinde inşaat sektörünün önemli bir sektör haline dönüştüğünü ve gelecekte de tüm alanlarda inşaat ve altyapı projelerinin devam ettirileceğini kaydetti.

Fuara katılan resmi heyet, kurdele kesiminden sonra firmaların stantlarını gezdi. Fuara en geniş katılım sağlayan Türk firmaları, inşaat sektöründeki birikimlerini anlatma fırsatı buldu. Türkmen yetkililer, Türk firmalarıyla yakından ilgilenerek, projeler üzerinde görüşmelerde bulundu. Türkmenistan'ın bağımsızlığını kazanmasıyla bu ülkeye iş yapmak için gelen çok sayıda Türk yerleşik firmalar yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı firmaların stantlarına da yoğun ilgi var.

Son yıllarda yüzde 10'u bulan ekonomik büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden birisi olan Türkmenistan, aynı zamanda dünyanın en büyük enerji ihracatı yapan ülkesi de konumunda. Ülke genelinde her alanda milyar dolarlık inşaat ve altyapı projeleri yabancı firmaların iştahını kabartıyor. Türkmen yönetiminin 2020 kalkınma programı kapsamında öngördüğü devasa inşaat projeleri sektörü daha da hareketlendirdi.

Dünyanın sayaılı enerji zengini ülkelerinden Türkmenistan turizm sektöründe de büyük yatırımlara imza atıyor. Hazar Denizi'nin kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde milyar dolarlık projeler yapılıyor. Türkmenistan ayrıca petrol, gaz, inşaat, telekomünikasyon, turizm, sağlık, gıda gibi bir çok temel sektörde önemli fırsatlar sunuyor.