Orta Asya'nın en büyük inşaat fuarı "Kazbuild 2015", Kazakistan'ın Almatı şehrindeki Atakent Uluslararası Fuar Merkezi'nde açıldı. Dört gün açık kalacak fuara çok sayıda yerli ve yabancı şirket katılıyor.
Ev sahibi Kazakistan'ın yanı sıra fuara; Türkiye, Almanya, İtalya, Çin, İran ve Rusya başta olmak üzere 32 ülkeden 367 inşaat firması katılıyor.
Her yıl son teknoloji yeni ürünlerin görücüye çıktığı KazBuild 2015 fuarında, yapı ve inşaat, inşaat malzemeleri, kapı ve pencere, yol yapı, sıhhi tesisat, çatı, iç mimarlık, prefabrik, zemin kaplama, duvar kağıdı spot ve üst güvenlik kilitleri başta olmak üzere bir çok alanda yenilikler sunuldu. 22. kez düzenlenen fuara, katılımın geçen seneye göre daha yüksek seviyede gerçekleşmesi, fuar katılımcılarını ve organizatörleri memnun etti.

TÜRKİYE’DEN DEV ÇIKARMA

Fuara Türk inşaat sektörü de yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’de ve Kazakistan’da faaliyet gösteren Türk firmaları fuara çıkarma yaptı. Bu seneki fuara Türkiye’den 20, Kazakistan’da faaliyet gösteren Türk firmalarından ise 16’sı olmak üzere toplamda 36 Türk firması adeta gövde gösterisi yaptı.
Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Ticaret Ataşesi Osman Elgün, fuara katılan Türk firma stantlarını tek tek gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.