Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’tan Bosch Fren Sistemleri Fabrikası'nın açılışında Bakan Fikri Işık ve Bosch müdürleri önünde Bosch Türkiye’de 2012 yılından bu yana, yani 36 aydır toplu sözleşme imzalanamamasına tepki gösterdi. Kavlak, "Bursa’da ki büyük fabrikalarda çalışan 52 bin Türk Metal üyesi sendikamızın imzaladığı başarılı toplu sözleşmeden payını alırken, Bosch Türkiye işçisi o günden bu yana toplu sözleşme düzeni dışında kalmıştır." dedi.


Bursa’da kurulan Bosch Fren Sistemleri Fabrikası'nın açılışında konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sözleşme krizine isyan etti. İnsan onuruna yakışır bir yaşam ve bunun için adil bir ücret talep ettiklerini anlatan Kavlak, “Aynı gemide olduğumuza inanmak istiyoruz.” dedi.

"REEL SEKTÖRÜN ATTIĞI HER ADIMI AYAKTA ALKIŞLIYORUM"
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, ekonominin sosyal ortaklarından biri olarak reel sektörün attığı her adımı ayakta alkışladıklarını belirterek, “Yaşam için teknoloji üreten Bosch, Türkiye için, daha yaşanılabilir bir dünya hedefiyle ekonomiye önemli bir katkı sağlıyor. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde açılan bu yeni tesisin Bursa ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Bu üretimin her aşamasında alın teri olan Türk Metal üyesi emekçi kardeşlerimizi kutluyorum. Bu başarının ortaya çıkmasında emeğin örgütlü olmasının büyük payı vardır. Gerçek sendikaların olduğu yerde üretim vardır, verimlilik vardır, kalite vardır.” dedi.

Bosch Türkiye’de örgütlü olan Tük Metal Sendikası'nın temel felsefesinin; üretmek, kazanmak, kazandırmak olduğunu belirten Kavlak, “Sendikal anlayışı uzlaşmazlık ve kavga üzerine kuran bir yapının örgütümüze yönelik saldırısı sonucu Bosch Türkiye’de 2012 yılından bu yana, yani 36 aydır toplu sözleşme imzalanamamaktadır. Bosch Türkiye işçisi 30 aydır büyük bir mağduriyet yaşıyor. İş yerinde çalışma barışı bozulmuş, verimlilik riske girmiştir. Bursa’da ki büyük fabrikalarda çalışan 52 bin Türk Metal üyesi sendikamızın imzaladığı başarılı toplu sözleşmeden payını alırken, Bosch Türkiye işçisi o günden bu yana toplu sözleşme düzeni dışında kalmıştır. İnsan onuruna yakışır bir ücret alamamıştır. Uzun süren bir yargı sürecinden sonra bu gün sendikamız Bosch Türkiye ile işveren ile nihayet toplu sözleşme masasına oturabilmiştir. 60 günlük sürede taraflar anlaşamamış, 15 günlük arabulucu sürecinde anlaşma sağlanamadığından şimdi arabulucu raporu beklenmektedir. Şu anda uyuşmazlık aşamasında olan süreç umuyorum ki işçilerimizin yıllar süren mağduriyetini de ortadan kaldıracak bir anlaşma ile son bulacaktır. Birlikte üretiyorsak birlikte kazanmayı da bilmeliyiz. Eğer sosyal adaletten ve refah toplumundan bahsediyorsak o zaman adil bölüşmeden de bahsedeceğiz. Sermaye birikiminin tek yolu ucuz işçilik değildir. Bizim sizden taleplerimiz; işçilerimiz insanca çalışma koşulları, insan onuruna yakışır bir yaşam ve bunun için adil bir ücrettir. Aynı gemide olduğumuza inanmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Özellikle sendika olarak 2009’da ki ekonomik krizde büyük fedakarlıklar yaptıklarını anlatan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Bende sizlerin bunları unutmadığınıza inanmak istiyorum. Asla bağcı dövmek niyetinde değil, üzüm yemek peşindeyiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.