Avrupa ve Türk modasının 2015 ilkbahar ve yaz koleksiyonları, Kazakistan'da görücüye çıktı. Uluslararası fuar şirketi CATEXPO tarafından bu sene 13.'sü düzenlenen Uluslararası Moda Fuarı'na; İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Türkiye, Rusya, Yunanistan, Belarus ve Kazakistan'dan katılan yüzden fazla modacı ürünlerini tanıttı.

Kazakistan'ın finans merkezi Almatı'da bulunan Atakent Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen moda fuarı, 3 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak.

Türkiye’den 15 firmanın katıldığı fuarın açılışını Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Suphi Atan, Ticaret Ataşelerinden Osman Ergün ve Derviş Ender Öztürk yaptı. Fuara katılan Türk firmaların stantlarını tek tek gezerek katılımcılardan bilgi alan Başkonsolos ve Ticari Ataşeler, fuarların ülke ve ürün tanıtımına büyük katkı sağladıklarını belirtti.

Tamamen profesyonellerin katıldığı fuarda firmalar 2015 ilkbahar ve yaz koleksiyonlarının yanı sıra 2015 sonbahar ve kış ürünlerini de tanıtma fırsatı buluyor.

Öte yandan fuar kapsamında sektöre yönelik seminerler ve ikili görüşmeler de yapılıyor. Orta Asya’nın en büyük moda fuarı özelliği taşıyan organizasyonda bay-bayan giyim, çocuk giyim, spor giyim, triko, örme, deri, ayakkabı ve aksesuar sektöründe faaliyete gösteren firmalar katılıyor.