Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Renault, Tofaş, Mako ve Ototrim fabrikalarında zam talebiyle üretimi durdurarak eylem başlatan işçilere destek olunmasını istedi.

BAOB yerleşkesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Remzi Çınar, işçilerin mücadelesinin haklı olduğunu belirterek, taleplerin karşılanması gerektiğini dile getirdi. İşçilerin karalı şekilde mücadele ettiğini belirten Çınar, sendika ve işverenin direnişi kırmak için işçilere baskı yaptığını kaydetti.

Çınar, şöyle konuştu: “MESS, işçilerin taleplerine yanık vermek, onlarla görüşme yapmak yerine işçi direnişine ‘yasa dışı’ nitelemesi yaparak güvenlik güçlerinden müdahale talep ediyor. Bir anlamda, ‘sopa’ göstererek direnişi kırmaya çalışıyor. MESS’e paralel olarak işverenlerde fabrika içerisinde direnen işçilere, işten atma tehditleri savuruyor. İşçilerin su ve tuvalet gibi insani ihtiyaçlarını bile gidermesini engelliyor. MESS ve işveren tutumu, sürece ilişkin kaygıları artırmakta, çalışma barışını yeniden tesis edilemeyecek noktaya doğru götürmektedir.”

TMMOB Bursa İl Koordinasyon kurulu olarak işçilerin yanında yer almaya devam edeceklerini belirten Çınar, “Metal işçilerinin bun onurlu direnişinde, başta su ve gıda yardımı olmak üzere, Bursa kamuoyunu direnen metal işçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz.” dedi.