Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen Ev Tekstil Fuarı'na Türk şirketleri yoğun ilgi gösterdi. Almatı'daki Ata Kent Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara; ev sahibi Kazakistan’ın yanı sıra Belarus, Belçika, Fransa, Yunanistan, Almanya, Hindistan, İtalya, Güney Kore, Pakistan, Polonya, Rusya, İspanya, Hollanda, Türkiye ve Ukrayna’dan 120 firma katıldı. Fuarda perde, jakarlı kumaş, tül, dokuma pamuklu perdelik kumaş, dekoratif minder kumaşları, döşemelik kumaşlar, yatak çarşafları, masa örtüleri, havlu ve bornoz çeşitleri paspaslar, battaniye, kişisel bakım ürünleri olmak üzere yüzlerce malzeme sergilendi.

TÜRK İŞADAMLARINA DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Fuarın açılışını Türk-Kazak İş Formu’na katılmak üzere Almatı’ya gelen Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ve Kazak yetkililer birlikte yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Yıldırım, sektörel fuarların gerek Kazakistan gerekse de Türkiye açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Türkiye olarak Türk işadamlarının iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmak için büyük destek verdiklerini ifade eden Adnan Yıldırım, iş adamlarının ticari anlamda her türlü faaliyetlerin arkasında olacaklarını belirtti. İki ülke arasındaki ticaretin arttırılmasına engel teşkil edebilecek her türlü problemlerin çözümü noktasında iş adamlarına yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getiren Yıldırım, bu tür fuarların kendileri için son derece önemli olduğunun altını çizdi.

EXPO KAZAKİSTAN’IN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

2017 yılında EXPO’ya ev sahibi yapacak Kazakistan’ın büyük bir görev üstlendiğini ifade eden Adnan Yıldırım EXPO’nun Kazakistan’ın tanıtımı için büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. 2017 EXPO’nun temasının Kazakistan tarafından “Geleceğin enerjisi yenilebilir enerji” olarak belirlediğine dikkat çeken Yıldırım, EXPO’nun Kazakistan'a büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.
EXPO’da Türk şirketlerinin olmasının Türkiye açısından sevindirici olduğunu da sözlerine ekleyen Adnan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in EXPO 2017’ye çok önem verdiğini ve Kazak işadamları ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.