Yurtdışına en çok turist gönderen ülke konumundaki Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen 2015 Pekin Uluslararası Turizm Fuarı, Türk turizmcilerinin geniş çaplı katılımı ile ziyaretçilerini ağırladı.

Çin Ulusal Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara Türkiye Kültür ve Turizm Müşavirliği önderliğinde 15 Türk turizm acentesi katıldı. 100 binden fazla Çinli’nin ziyaret ettiği turizm fuarında, Türkiye pavilyonu en çok ziyaret edilen stantlar arasında yer aldı.

Fuara katılan Türk acenteler arasında yer alan Hermanos Travel Group sahibi Murat İnal, 3 günlük fuar süresince Çinli ziyaretçilerin ilgisinden memnun kaldıklarını söyledi. İnal, Çin pazarına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Çin’in dünyada en fazla turist gönderen ülke olduğuna dikkat çeken İnal, “Çin’den Türkiye’ye gelen turist sayısı halen potansiyelin altında ve bu konuda başta Kültür ve Turizm Müşavirliği olmak üzere hepimiz daha fazla çalışmalı ve ülkemizi Çinli turistlere daha çok duyurmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Röportaj sırasında Türkiye’de Çince konuşabilen rehber sıkıntısına vurgu yapan İnal, “Çin’den gelen turların çoğunluğu Çince bilen rehber talebinde bulunuyor ve ülkemizde Çince bilip de kokart sahibi olan kişi sayısı oldukça az. Bu konuda yetkililerden çözüm bulmalarını rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

ÇİNLİLER TÜRKİYE’Yİ KEŞFEDİYOR

Özellikle son dönemde düzenlenen etkinlikler sayesinde Çinlilerin Türkiye'yi tanımalarıyla bu ülkeden Türkiye'ye giden turist sayısında ciddi artışlar yaşanıyor. 2014 yılında Türkiye’ye giden Çinli turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 43,8 artışla 200 bine çıktı. Çin'den Türkiye'ye giden turist sayısı 2012 yılında 108 bin, 2013'te ise 138 bin olmuştu.

Türkiye geçtiğimiz sene aynı zamanda 1 Ekim'de kutlanan ve bir hafta süren Çin'in kuruluş bayram tatili süresince Çinlilerin en çok yurtdışına gittiği 10 destinasyondan biri olmayı başardı.

Öte yandan Çin, yurtdışı seyahatlerinde 165 milyar dolarla en fazla harcama yapan ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor.