Orta Asya'nın en büyük turizm fuarı, Kazakistan'ın eski başkenti ve kültür merkezi Almatı'da yapıldı. Ataken Fuar Merkezi'ndeki fuara Türk turizmcileri adeta akın etti. Fuara ev sahibi Kazakistan'ın yanı sıra; Rusya, Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Hindistan, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Malezya, Kırgızistan, Küba, İtalya, Fas ve Tayland başta olmak üzere 39 ülkeden yaklaşık 500’e yakın firma katıldı.

Her yıl geleneksel olarak yapılan fuar bu sene 15. kez kapılarını açtı. 3 gün boyunca açık kalan fuar aynı zamanda Orta Asya ülkeleri arasında yapılan en büyük turizm fuarı olarak biliniyor. Sağlık, sigorta, turizm ve seyahat ana ürün gruplarının tanıtıldığı fuara Türk şirketleri damgasını vurdu. Türkiye'den 50'ye yakın firmanın katıldığı fuarda, ziyaretçiler Türk stantlarına yoğun ilgi gösterdi.
Fuarda Türkiye'nin Almatı Başkonsolosluğu Turizm Müşavirliği tarafından kurulan stantta ziyaretçilere baklava ve Türk lokumu ikram edildi. Fuarı, Kazakistan ve Orta Asya ülkelerinden yaklaşık 20 bine yakın ziyaretçi gezdi.