Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, dünya pazarlarında bazı ülkeler tarafından Türk ürünlerinin yükselişinin önlenmesi yönünde karalama kampanyasının yapıldığını söyledi.

Yönetim kurulu toplantısında birlik olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Altunkaya, 7 kıtada 153 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Dünya pazarlarında bazı ülkeler tarafından özellikle Türk ürünlerinin hızlı yükselişinin önlenmesi yönünde karalama kampanyalarının yapıldığına dikkat çeken Altunkaya, bunun önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti. Altunkaya, “Son dönemlerde dünya pazarlarında Türk firmalarının ürünlerin büyük ilgi görmesi ve tüketilmesi bazı ülkeleri rahatsız etmekte bunun önüne geçmek için ürünlerimizi karalamaya yönelik kampanyalar yürütülmektedir. Ancak bizler ihracat yaptığımız birçok ülkenin gerek parlamenterlerini gerekse konuyla ilgili yetkililerini, STK başkan ve yöneticilerini Gaziantep’e davet ederek firmaların fabrikalarında bütün üretim aşamalarını incelemelerini sağlıyoruz.” dedi.

Türkiye’de inceleme yapmaya gelen yabancı heyetlerin olumlu izlenimlerle ayrıldığını vurgulayan Altunkaya, “Bunlar, dünya pazarlarında ürünlerimize sahip çıkmaktadırlar. Biz de üretimden tüketime kadar geçen bütün süreçleri yakından izleyerek 7 kıtada 153 ülkeye yönelik ihracatımızın attırılması, yeni pazarlar bulunması ve mevcut pazarlardaki yerimizin korunması için birlik olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.