MERSİN (AA) - Görme engelliler için Turkcell ve Young Guru Academy (YGA) tarafından geliştirilen "Hayal Ortağım" uygulaması Mersin'de tanıtıldı.

Turkcell Engelli Çözümleri Ürün Müdürü Gamze Sofuoğlu, Forum Mersin AVM'deki tanıtım toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamanın görme engelli vatandaşların bilgiye daha hızlı ve kolay ulaşmalarını sağlayan bir servis olduğunu bildirdi.

Servisin, tüm operatörlere açık ve ücretsiz olduğunu belirten Sofuoğlu, "Bu servis görme engellilerin, haber, köşe yazısı, sesli kitap ve eğitim dergisi içeren, sosyal hayata daha etkin ve bağımsız katılımlarını sağlayan, sinemalarda tüm görsel detayları sesli metin teknolojisiyle anlatan, ulaşım teknolojisi ve alışveriş merkezlerinde mağazaların yerini öğrenebildikleri ve detaylı bilgi alabildikleri bir servistir." ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu, sistemin Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Konya gibi birçok farklı ilde 17 alışveriş merkezinde, yaklaşık 200 bin abone tarafından kullanıldığını sözlerine ekledi.

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümler Müdürü Fulden Altuner de "Hayal Ortağım" uygulamasının müşterilerin farklı ihtiyaçlarına dayalı olarak sundukları servislerden birisi olduğunu kaydetti.

Altuner, şunları kaydetti:

"Bu servis, YGA iş birliğiyle görme engelli kullanıcıların hayata sosyal ve aktif katılımlarını sağlamak üzere farklı ihtiyaçlara odaklanarak çözümler geliştirdiğimiz bir uygulamadır. Akıllı telefonlarda uygulama olarak hizmet veriyoruz. Uygulamanın ismi 'Turkcell Hayal Ortağım'. Henüz akıllı telefona geçmemiş görme engelliler ise çağrı merkezi hizmetinden destek alıyor. Önemli olan iki temel ayrım var aslına bakarsanız. Biri görme engellinin hayata katılımı için bilgiye erişme imkanı. İkincisi ise de insanların sosyal hayata katılımıyla ilgili yaptığımız sosyal projeler. Bu, görme engelliler için dünyada ilk kez bu kadar basit bir şekilde hayata geçmiş uygulamalardan biri. Artık alışveriş merkezleri sosyalleşmenin yapı taşı. Dolayısıyla görme engelli kullanıcılarımız bir alışveriş merkezine geldiğinde çok rahatlıkla nereye gitmek istiyorsa uygulama üzerinden gidebiliyor."

Forum Mersin AVM Genel Müdürü Adem Erol ise böyle bir projede yer almanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bazı projelerde ticari kaygı güdülemeyeceğini belirten Erol, "Önemli olan projenin yapısı ve verdiği sonuçlardır. Bu öyle bir proje. Bu gönülden desteklenmesi gereken bir proje. Bu gibi daha farklı projelerde de yar almak isteriz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, "Turkcell Hayal Ortağım" uygulamasının tanıtımı yapıldı.