Türkiye, 1 milyonun üzerinde lisanslı golfçüsü bulunan Fransa pazarından pay almak istiyor. Bu amaçla Türkiye’ye davet edilen golfle ilgili Fransız seyahat acentelerinin temsilcileri, “Fransız golfçüler Fas ve Tunus’a gitmekten bıktı. Türkiye önemli bir seçenek olabilir.” mesajı verdi. Bunun için Türkiye’nin ülkelerinde önemli bir tanıtım atağı başlatması gerektiğini dile getiren Fransız turizmciler, ülkelerinden Antalya’ya direk seferler düzenlemesinin de bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), golf turizmiyle ilgili faaliyet gösteren Fransız seyahat acentelerinin temsilcilerini Antalya’da ağırlıyor. İki gündür Fransız turizmcilere Antalya’daki golf sahalarını ve otelleri tanıttıklarını dile getiren BAKA Spor Turizmi Koordinatörü Osman Erol, spor turizmiyle ilgili 4 kişilik bir ekip oluşturduklarını söyledi. Bu maçla ilk çalışmanın Fransa’yla yapıldığına değinen Erol, “Fransa’da önemli bir golf potansiyeli var. Amacımız en iyi golf destinasyonu seçilen Belek’i tanıtmak. Misafirlerimiz golf sahalarını ve lüks otellerimizi gezecekler. Umarım iyi bir başlangıç olur.” dedi.

Fransız seyahat acentesi Golfexpedition Voyages Do’c’un CEO’su Maud Morel, ülkelerinde 1 milyonun üzerinde lisanslı golfçü olduğu bilgisini vererek, bu kişilerin alışkan oldukları ve tanıdıkları için her yıl İspanya, Portekiz’in yanı sıra Tunus ve Fas’ı da tercih ettiklerini söyledi. Bu tercihte alışkanlık ve tanınırlığın yanı sıra kolay ulaşım imkanları ile yakınlığın da etkili olduğunu dile getiren Morel, Belek’teki sahaların güzelliğini ve otellerin kalitesini gördükten sonra Türkiye’ye de Fransız golfçü göndermek istediklerini ifade ederek, “Fransız golfçüler Fas ve Tunus’a gitmekten bıktı. Türkiye önemli bir seçenek olabilir. Bunun için tanıtım yapılmalı ve ülkemizden Antalya’ya direk uçak seferleri başlatılmalı.” diye konuştu.

Greens Du Monde seyahat acentesinin satış sorumlusu Amandine Salesky de, Antalya’da olmalarının önemini şu sözlerle dile getirdi: “Önceden buradaki otellerin ve golf sahalarının kalitesinden emin olmadığımız için satış yaparken tereddüt yaşıyorduk ya da müşterimizi yönlendirmiyorduk. Şuan Antalya’nın doğasına dokunduk, kokusunu aldık, yemeğini tattık, hem sahaların hem otellerin kalitesini gördük. Şimdi ne sattığımızı biliyoruz. Bundan sonra pazarlamamız daha kolay olacaktır. Antalya’ya seyahati teşvik edeceğiz.”

Fransız konuklar Antalya’da toplam 5 gün kalacak. Bu süre içinde oteller ve golf sahalarının yanı sıra Aspendos, Perge, Kaleiçi ve Side’yi tarihi yerleri gezip, inceleyecek.