Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen uluslararası Aydınlatma ve Yapı Teknolojileri fuarın sektör temsilcilerini bir araya getirdi. 55 ülkeden 2 bin 700 firmanın katılarak yeni ürünlerini sergilediği fuara Türkiye’den 97 firma katılarak boy gösterdi. 25 ayrı salında 260 bin metrekarelik bir alanda düzenlenen fuarda, elektrik mühendisliği ve bina otomasyonu ve güvenlik mühendisliği için son yeniliklerinin yanı sıra tasarruflu aydınlatma sistemleri de büyük ilgi görüyor. İç aydınlatmadan dış aydınlatmaya kadar bir çok yeniliğin yer aldığı ve sahasında dünyanın en büyük fuarında Türkiye aydınlatma ve bir çok sahada iddiasını ortaya koydu.

"Güvenli bağlantı ve Rahatlık" fuarın bu yılki sloganını oluşturuyor. Akıllı telefonlar sayesinde evin aydınlatma, ısı ayarı, güvenliğini gibi bir çok yeniliği ev dışından yönlendirebilme sistemleri fuarın en önemli konularının başında yer alıyor.

Fuarda ayrıca yenilenebilir enerjiden daha fazla istifade edebilmek için ekonomik sistemler yazın soğuk ışıklar kışın ise aydınlatarak ısıtma sistemleri de fuarın güzde stantlarını oluşturdu. 23 Mart’a kadar devam edecek olan fuar boyunca bir çok uluslar arası kuruluş çeşitli sunumlar yaparak akıllı sistemlerini ziyaretçilerine sunma fırsatı bulacağı gibi konuyla ilgili olarak ta çeşitli konferanslarda düzenleniyor.

Frankfrut’ta düzenlenen Aydınlatma ve Yapı Teknolojileri fuarında bina köprü ve tarihi yerlerin aydınlatılması konusunda uygulamalı projeler de ziyaretçilere gösterilecek. Frankfurt’un tarihi binaları köprüleri ve farklı yerleri aydınlatılmak suretiyle ışık şovu yapılacak.