Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına farklı kesimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Bir dönem Anavatan Partisi'nin genel başkanlığını yapan ekonomist Nesrin Nas, ekonomist-yazar Uğur Gürses ve gazeteci Kadri Gürsel, sosyal medya hesapları üzerinden dile getirdikleri görüşlerinde, yapılan şeyin olumsuz ekonomik yansımalarına dikkat çekti.

Nesrin Nas mesajlarında, "İpek-Koza'nın başına gelenlerden sonra yatırımlar tamamen durur. Birçok firma da merkezini yurt dışına taşır. Adı sanı bilinen bombacılar için 'kuvvetli şüphe' yok, İpek-Koza Grubu için 'kuvvetli şüphe' var. Hukuku da katlettiniz." ifadelerini kullandı.

Ekonomi yazarı Uğur Gürses, "Hukuksuz biçimde mala mülke el koymak ülkeye en büyük kötülük. Krizler, sisteme güven kaybıyla beklenenden çok daha hızlı patlar. Ayrıca atanan kayyumlara dair en küçük özen bile gösterilmemiş; rakiplerinden atama yapılmış. Kurumlar ve kurallar çöktü; çok yazık…" şeklinde paylaşımda bulundu.

Kadri Gürsel de "İktidar Koza İpek grubuna el koyarak anayasayı alenen çiğnedi ve Türkiye'de mülkiyetin hukukun güvencesi altında olmadığını gösterdi." şeklindeki tespitini aktardı.