MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, "Türkiye 2008 yılından beri patinaj yapıyor. Ekonomisi büyümüyor. Birçok konuda hükümetimize yol gösterici olmaya çalıştık ama bazen siyaset mekanizması doğruyu değil de başka bir şeyi tercih ediyor." dedi.

MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, Seçmen İletişim Merkezi’nin açılışını yaptı. Açılış, partili ve vatandaşların katılımıyla miting havasında geçti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun milletvekili adayı Erhan Usta’nın Seçmen İletişim Merkezi’nin açılışına, İl Başkanı Ömer Süslü ve İlçe Başkanı Uğur Yıldırım da katıldı. Havza İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, "Ülkemiz her yönüyle çıkmazda olduğu bir dönemden geçiyor. Diyoruz ki 'Bizimle yürü Havza'. Kendi evladına sahip çıkmanın tam zamanıdır. Bu fırsatı iyi bir şekilde değerlendirelim." şeklinde konuştu.

MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, "Bu liste Havza için çok daha önemli, Samsun'da 1. sıra milletvekili adayı var. Sizler kardeşinize sahip çıkarsanız o da vatanına, ülkesine, milletine sahip çıkar. Türk milleti büyük bir sıkıntılı süreçte. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Samsun'un da içinde bulunduğu bölgeye Lazistan diyor, bunun farkında mısınız? Burası Samsun, burayı Lazistan olarak kabul etmiyoruz. Burası Havza, Atatürk’ün konakladığı Havza, buraya Lazistan diyenin gırtlağını sıkmak boynumuzun borcudur. Siz tehlikenin farkında mısınız? Seçim beyannamelerinin çözüm süreci ile ilgili olan kısmını matbaaya giderken düşüren bir iktidardan bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıllarca Ankara'da bir Samsunlu olarak büyük projelere imza attıklarını ve Samsun'dan MHP milletvekili adayı gösterilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu söyleyen MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta ise şunları söyledi: "Memleketine hizmet için yola çıkmış olan bir kardeşiniz var bu toprakların çocuğu Havza'nın öz evladı var. Son seçim beyannamesi çalışmalarında bulundum. Toplumumuzun tamamını kucaklayan köylüsünü, çiftçisini, esnafını, sanayicisini her türlü vatandaşımızı kapsayan dolu dolu bir seçim beyannamesi hazırladık. Hep şunu soruyorlar, bu vaatleri sunuyorsunuz ama kaynağı var mı diye? Bu sorunun sorulmasının ardındaki mantık şu; ekonomik bir başarısızlıktan geliyor. Çünkü Türkiye 2008 yılından beri patinaj yapıyor. Ekonomisi büyümüyor. Birçok konularda hükümetimize yol gösterici olmaya çalıştık ama bazen siyaset mekanizması doğruyu değil de bir şekilde başka bir şeyi tercih ediyor. O nedenle Türkiye son 8 senedir ciddi bir duraklama içerisine girdi. Büyümeyen ekonomi gelir yaratamıyor, gelir yatamayan ekonomi de vatandaşına hizmet götürmekte sıkıntı çekiyor, o yüzden bunun kaynağı var mı diye soruluyor. İnce ince hesaplar yapılarak oluşturulmuş bir kaynak harcama dengesinde bu vaatler oluşturulmuştur. Bunların hiçbirisi hayali değildir. Biz Türkiye’yi yeniden üreten, gelir yapmaya çalışan bir ülke haline getirmek istiyoruz. Üretim olacak, istihdam olacak, vatandaşın geliri artacak. İlk kez MHP’nin vaadidir; yetime aylık yüz lira maaş bağlayacağız. Daha bunun gibi toplumu kucaklayacak çözümümüz var. Gelin hep beraber güçlü bir şekilde çıkalım, ben herkesin oyuna talibim. AKP döneminde bütün bakanların, milletvekillerin yapamadığının fazlasını biz burada yaptık. Şu anda yapılmakta olan Havza Fizik Tedavi Hastanesi benim eserimdir. Yatırım masasına koyan benim. İnşaatı devam eden devlet hastanesini programa koyan da başlatan da benim. Ladik sulama projesi 60 bin dekar alan sulayacak, 15 yıldır uğraşıyorlarmış, 15 günde yaptık. Ben burada ne kadar güçlü gidersem, Havzalılar olarak bizimle yürüyün diyorum."