Seçim çalışmaları için Samsun il merkezini esnaf ve vatandaşla kucaklaşan MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Erhan Usta, yeni gelen her ekonomik göstergenin Türkiye ekonomisinde işlerin giderek bozulduğuna işaret ettiğini söyledi.
Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa ederek siyasete atılan Erhan Usta, daha önce yapmış olduğu öngörülerinde, mevcut eğilimin devam etmesi durumunda, 2015 yılı büyümesinin yüzde 2’nin altında kalacağını belirtmişti. Meslek hayatı boyunca kamu maliyesi ve makro ekonomi konularında çalışan ve iyi bir kariyere sahip olan MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Erhan Usta’ya göre yeni veriler ekonomideki yavaşlamanın giderek derinleştiğini gösteriyor.

"Türkiye uzun süredir gelişmekte olan ülkeler liginin altında büyüyor." diyen Usta, "Dönemler itibarıyla bakıldığında, Gelişmekte Olan Ülkeler ile aramızdaki büyüme farkı ülkemizin aleyhine artarak devam ediyor. 2012-14 döneminde, ortalama olarak, Türkiye ekonomisi yüzde 3 büyürken Gelişmekte Olan Ülkelerin ortalama yüzde 4,7 büyümesi bekleniyor. 2015 yılında bu fark çok daha fazla açılacak." diye konuştu.

Erhan Usta’nın son ekonomik verilere ilişkin değerlendirmesi ise şöyle: "24 Mart'ta 2015 yılı Türkiye büyümesinin yüzde 2'nin altında kalacağı öngörüsünde bulunmuştum. Yeni veriler maalesef bu tahminimi destekliyor. İşte son veriler: Üç aydır üst üste Ekonomik Güven Endeksi negatif geliyor. Mart ayında güvendeki azalma yüzde 15,4. Bu tarihi bir gerileme. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kayıtlarına göre ihracattaki azalma üç aydır derinleşerek sürüyor. Mart ayındaki ihracat azalışı yüzde 13,4. Sanayi ciro endeksi iki yıl aradan sonra ilk kez Ocak ayında negatif geldi. Ocak ayında sanayinin tamamında ciro miktarı yüzde 5,7 azaldı. Enflasyon yükseliyor. Şubat ayında yüzde 7,55 olan yıllık TÜFE artışı Mart ayında yüzde 7,61'e yükseldi. Bir yandan ekonomide durgunluk yaşanırken diğer yandan enflasyon hedefin çok üzerinde seyrediyor."