Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü amaçlarının Türkiye’nin ileri teknoloji üretmesi olduğunu belirterek, “İmalat sanayimizdeki ileri teknoloji ürünlerin payı yüzde 4 mertebesinde. Bunu yüzde 8, yüzde 16, yüzde 20’nin üzerine çıkarmak istiyoruz. Avrupa Birliği ortalaması yüzde 20’dir. Hem ihracatımızda hem de imalat sanayimizdeki ileri teknoloji ürünlerinin payını artırmak için Ar-Ge merkezlerine büyük önem veriyoruz. İnşallah bu sene Ar-Ge merkezi sayısı bini geçecek” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Manisa ziyareti kapsamında Manisa OSB’de faaliyette bulunan Toyo Mürekkep fabrikasında incelemelerde bulundu. Fabrikanın Ar-Ge birimini de gezen Bakan Özlü, hükümet olarak Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini ve bu sene Türkiye’deki Ar-Ge merkezlerinin sayısının binin üzerine çıkacağını söyledi.

Tüm gelişmiş ülkelerde Ar-Ge harcamalarının yaklaşık 3’te 2’sini özel sektörün yaptığına dikkat çeken Bakan Özlü, “Sanayi Ar-Ge yapıyor. Biz de Türkiye’de sanayimizin Ar-Ge yapmasına, teknoloji üretmesini istiyoruz. Bu maksatla şirketlerimizin araştırma geliştirme merkezleri kumalarını teşvik ediyoruz, destekliyoruz. Bugüne kadar çabalarımızla yaklaşık 800 Ar-Ge merkezi açıldı. Bunların büyük bir kısmı 2017 yılı içerisindedir. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu senenin ilk altı ayı içerisinde araştırma geliştirme merkezi sayısını bine tamamlayacağız. Türkiye’de bin Ar-Ge merkezi olacak ve bu sene içerisinde bu Ar-Ge merkezlerimizin niteliklerini yükseltilmesi yönünde bir çalışma yürütüyoruz. Bunu hayata geçireceğiz. Buradaki maksadımız Türkiye’nin ileri teknoloji üretmesi. İmalat sanayimizdeki ileri teknoloji ürünlerin payı yüzde 4 mertebesinde. Bunu yüzde 8, yüzde 16, yüzde 20’nin üzerine çıkarmak istiyoruz. Avrupa Birliği ortalaması yüzde 20’dir. Hem ihracatımızda hem de imalat sanayimizdeki ileri teknoloji ürünlerinin payını artırmak için Ar-Ge merkezlerine büyük önem veriyoruz. İnşallah bu sene Ar-Ge merkezi sayısı bini geçecek” dedi.

Bakan Özlü’ye daha sonra fabrika yönetimi tarafından bir sunum yapıldı.