Mevzuat Bilgi Sistemi’nde (e-Mevzuat) Türkiye'nin mal ve hizmet piyasaları ve ticaretini etkileyen yürürlükteki hükümleri barındıran 10 bin 398 adet düzenlemenin kaydı bulunuyor.
Başbakanlığa bağlı Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü’nün yönettiği e-Mevzuat sisteminde 15-17 Temmuz 2014 itibarıyla oluşturulan listeye göre ülkedeki piyasalar ve ticaretine yön veren; 848 adet kanun, 79 adet Kanun Hükmünde Kararname (KHK), 141 adet Tüzük, 6 bin 575 adet Yönetmelik ve 2 bin 755 adet tebliğ kaydedildi.

'Rekabet Politikası Perspektifinden Ülkemiz Mevzuatının Taranması' başlıklı 2015 Rekabet Raporu yayımlandı. Raporda Rekabet Kurumu’nun denetim ve uygulama dairelerinin incelemeleri kolaylaştırmak için sınıflandırılan sorumlu oldukları sektör grupları şöyle belirlendi:

"Birinci Daire: Enerji, Kimyasal Ürünler, Madencilik, Makine ve Teçhizat, Mesleki, Bilimsel ve Teknik Faaliyetler, Mücevherat, Petrol ve Petrolkimya.

İkinci Daire: Beyaz Eşya ve Mobilya, Bilgi ve İletişim, Teknolojileri, Eğitim, Elektronik Ürünler, Kırtasiye ve Büro Makineleri, Küçük ve Ev Aletleri, Medya ve Reklam, Savunma Sanayi.

Üçüncü Daire: Çevre ve Atık Yönetimi, Gıda, Tarım, Ormancılık, Balıkçılık, Hayvancılık, İlaç, Sağlık ve Tıbbi
Malzeme, Kağıt ve Kağıt Ürünleri, Tarımsal İlaç ve Gübre, Tütün ve Alkollü İçecekler, Yiyecek ve İçecek, Hizmetleri.

Dördüncü Daire: Finans, Lojistik ve Depolama, Posta, Sigorta, Ulaştırma, Taşıt ve Hizmetleri, Diğer.

Beşince Daire: Cam ve Cam Ürünleri, Demir Çelik ve Diğer Metaller, Gayrimenkul Faaliyetleri, İnşaat, Kültür, Sanat, Eğlence
ve Spor, Tekstil ve Hazır Giyim, Turizm ve Konaklama."