Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli 2 bin 500 oteli çatısı altında birleştiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 10. yaşını kutluyor.

30 Temmuz 2005'te Akdeniz, Alanya, Anadolu, Bodrum, Çukurova, Ege, Güney Marmara ve Kapadokya'daki turistik otelciler ve işletmeciler derneklerinin bir araya gelerek kurduğu TÜROFED, aradan geçen 10 yılda Denizli, Fethiye, Güney Ege, Kuşadası, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'daki bölgesel dernekleri de bünyesine katarak büyüdü.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, bugün 14 bölgesel dernek ile Türkiye'yi temsil eden bir noktaya ulaşan federasyonlarının otel işletmeciliği mesleği kapsamında; mesleki gelişim, ortak ihtiyaçların karşılanması, meslek mensuplarının birbirleri ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek ahlakını ve disiplinini korumak, turizmin ülke yararına gelişmesini sağlamak, turizme ilişkin kamu ve özel sektör kuruluş ve örgütleri ile olan ilişkilerini koordine etmek, aralarında hızlı ve doğru bilgi alışverişini sağlamak amacıyla kurulduğunu hatırlattı.

TÜROFED Başkanı Ayık, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer verdi: “Temel hedefimiz ülkemizde faaliyet gösteren Bakanlık ve belediye belgeli ayrımını ortadan kaldırarak tek bir belge altında, tüm konaklama ve yeme içme tesislerini bu şemsiyenin altına toplamaktır. Kolay bir hedef olmadığını biliyoruz, ancak göstereceğimiz çaba ve etkinliklerle hedefimize doğru yürüyeceğiz. Sorunlarımızı ancak birleşerek aşabiliriz. Sivil toplum örgütlerinin yararına inanan tüm sektör bileşenlerini federasyonumuza davet ediyorum. Bu vesile ile bugüne kadar sektörümüzün gelişmesine katkıda bulunanlara, TÜROFED’in kuruluşundan bu yana emeği geçenlere, sektörümüzde çalışan tüm emekçilere şükranlarımı sunarım.”