Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından düzenlenen, Tarım Ürünleri Oskar yarışmasında Kahramanmaraş’tan 6 firma ödüle layık görüldü. Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından düzenlenen ve tarım alanında firmalara büyük prestij sağlayan Tarım Ürünleri Oskar yarışmasının birinci etap bölümü tamamlandı.

Türkiye genelinde birinci etap için jüri karşısına çıkan Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu 12 il 8 kategoride yarıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Tarım Ürünleri Oskar yarışmasına Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce aday gösterilen 8 firmadan, 6 firma ödüle layık görüldü. 2 birincilik ödülü, 3 kalite ödülü ve birde jüri özel ödülü alan Kahramanmaraşlı firmalar, Tarım Ürünleri Oskar yarışmasına damga vurdu.

Alanında profesyonel olan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda ödül almaya hak kazanan firmalar, 29 Eylül 2017 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek gala ile sahiplerini bulacak. Programa katılan firmalara butik fuar olanağı sağlayarak destek veren Yaşama Dokunanlar Platformu, ayrıca firmaların alacakları puana göre kendilerine 1 ile 3 ay arasında TR SHOP AVM’ de reyon açma olanağı sağlayacak.

“TARIM OSKARI 6 FİRMAMIZ YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ”

Kahramanmaraş’tan 6 firmanın ödüle layık görüldüğü Tarım Ürünleri Oskar yarışması hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, iki birincilik, üç kalite ödülü ve bir juri özel ödülü aldıklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kahramanmaraş’ın tarım potansiyelinin her geçen gün arttığını dile getiren İhsan EMİRALİOĞLU, “Tarımsal üretimde ve verimlilik artışında en önemli faktörlerden birisi tanıtım ve pazarlamadır. Yarışmada iki birincilik, üç kalite ödülü ve bir juri özel ödülü aldığımızdan dolayı mutluyuz. Firma sahiplerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.