Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un Türkiye ziyareti öncesinde Ankara'da Türkmenistan ile Türkiye dışişleri bakanlıkları arasında siyasi istişare toplantısı gerçekleştirildi. Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde yapılan toplantıda, Mart ayının sonunda Aşkabat'ta Türkmenistan ile Türkiye Ulaştırma bakanları arasında toplantı yapılması konusunda uzlaşıya varıldı.
Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Kemal Aydın ile Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Haciyev başkanlığında siyasi istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki siyasi, ticari, ekonomik, enerji, ulaştırma ve diğer alanlarda işbirliği konuları değerlendirildi. Ayrıca taraflar uluslararası ve bölgesel boyuttaki işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu.

Taraflar, Türkmenistan'daki tekstil, kimya sanayisi ve diğer sektörlerde üretilen ürünlerin Türk pazarına ulaştırılması, ulaştırma sektöründeki işbirliği konularında bilgi alışverişinde bulundu. Türkmenistan'a Ro-Ro seferlerinin yapılması görüşüldü ve bu konuda Aşkabat'ta Mart ayının sonunda iki ülke ulaştırma bakanları toplantısının yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.
Berdimuhamedov, 3-4 Mart günlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek. Ankara'da resmi temaslarda bulunacak olan Berdimuhamedov, İstanbul'da Türkmenistan Uluslararası Yatırım Forumu'na katılacak.