Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, 2014 yılı itibariyle Türkiye’nin, 12 Balkan ülkesi ile arasındaki ticaret hacminin 21 milyar dolar olduğunu söyledi.

BALKANSİAD, 12 Balkan ülkesinin Türkiye'deki ticaret ataşesini Bursa'da bir araya getirdi. BTSO ek binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan BALKANSİAD Başkanı Aytuğ Onur, ilk defa 12 Balkan ülkesinin ticari ataşesi ile bir araya geldiklerini ve heyecanlı olduklarını belirtti. Toplantıyı geleneksel hale getireceklerini ifade eden Onur, Balkanlar ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi konusunda şu bilgileri verdi: "2014 yılı itibariyle ülkemiz ile 12 Balkan ülkesi arasında toplam 21 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmi vardır. Bunun 9.7 milyar doları Türkiye’den 12 Balkan ülkesine ihracat, 11.6 milyar doları da Türkiye’nin Balkan ülkelerinden ithalatıdır. Bizler bu rakamları daha da yukarı çıkartmak hedefindeyiz."

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de Balkan ülkelerinin Türkiye için çok şey ifade ettiğine dikkat çekerek, "Çok şey ifade eder. Kültürel kardeşliğimiz var ve canlıdır. Birbirimizi yeniden tanıyoruz, heyecanlıyız. Balkan ülkelerinin tamamı benim akrabamdır. Güçlü Türkiye’nin samimi ve değerli dostlarıdır." diye konuştu.

BALKAN TİCARET FUARI YAPILACAK

Tüyap Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise 13-16 Mayıs tarihinde Balkan Ticaret Fuarı yapacaklarını dile getirdi. Dış ticaret hacmini artırmak için bu fuarı hazırladıklarını belirten Ersözlü, şunları kaydetti: "Türk yatırımcıları, Balkan ülkelerindeki işadamları ile buluşturmak, ikili iş görüşmeleri yaptırmak ve oluşturulacak sinerji ile mevcut ticari bağları güzlendirmek hedefindeyiz. 12 Balkan ülkesindeki işadamları ve sanayicilerimizi burada görmek arzusundayız."