Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) kuruluşunun 133. yılını kutluyor.

Kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde sabah Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından ATSO Meclisi özel gündemle toplandı. Geçmiş yıllarda büyük kalabalıklara ev sahipliği yapan meclis salonunun yarısı boş kaldı. Katılımcıların önemli kısmını da davetliler oluşturdu. Sönük geçen toplantıya ATSO’nun eski yönetim kurulu başkanların Çetin Osman Budak ile eski ATSO Meclis Başkanı Orhan Tolunay katıldı. Bu iki isim dışında eskilerden bir katılım olmaması dikkat çekti. 127 üyeli ATSO Meclisi’nin üyelerinin büyük çoğunluğunun da salonda olmadığı dikkatlerden kaçmadı. ATSO’nun eski başkanlarından olan AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de toplantıya katılmadı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Türel’in rahatsızlığı sebebiyle toplantıya katılamadığı bilgisini söyledi. Toplantının davetlileri arasında Antalya Valisi Muammer Türker’in yer aldığı toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim’le temsil edilirken, toplantıda Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Gencer, PhotoAntalya etkinliği için kentte bulunan ünlü foto muhabirleri Coşkun Aral, Reza, Murat Sezer de yer aldı. ATSO Meclis Salonu çiçeklerle süslenirken, yönetim kurulu üyelerinin oturduğu yerin önüne çiçeklerden oluşan ‘133. YIL’ yazılı çelenk asıldı.

ATSO’nun en eski ve faal üyeleriyle, 10 yılı doldurmuş ATSO Meclisi üyelerine plaket verilen toplantıda konuşmasına 133. Kuruluş Yıl Dönümü toplantısına katılanlara teşekkür ederek başlayan ATSO Başkanı Davut Çetin, 133 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en eskilerinden olan odalarının ülke ve Antalya tarihine tanıklık etmiş, cumhuriyetin kurulup gelişmesine, Antalya’nın bir dünya markası olmasına katkıda bulunmuş bir kurum olduğunu söyledi.

100. YIL MESAJI

Cumhuriyetin 100. yılına sadece 8 yıl kaldığını ve Türkiye’nin 100. yılına milli birlik ve heyecanla hazırlanması gerektiğini vurgulayan Davut Çetin, “Türkiye, bütün partileri ve kesimleriyle, geniş bir uzlaşmayla hem demokrasi hem ekonomi alanında reformlar yapmak zorundadır. Eğitim sisteminin çağdaşlaşması, sanayi ve teknoloji hamlesi, imar ve kent rantlarının önlenmesi, kayıt dışı ile mücadele önümüzdeki acil reform konularıdır. Bu reformlar geniş bir uzlaşma olmadan başarılamaz. Türkiye’de bu tür reformlar ancak büyük krizler sonrasında zorunlu olarak yapılabilmiştir. Bu kez kriz beklenmeden uzlaşmayla, işbirliğiyle, 100. yıl atılımının gerçekleşmesini ümit ediyorum. Antalya’mız da Cumhuriyetimizin 100. Yılına güçlü adımlarla hazırlanmalıdır.” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN ESKİLERİNDEN

ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar da konuşmasında 133 yıl boyunca emek verenlere ve kurumlarının bugüne ulaşmasına katkı sağlayanlara teşekkür ederken Vali Muammar Türker, Antalya’da özel sektörü temsil eden en büyük organizasyonun ATSO olduğunu dile getirdi. ATSO’nun Osmanlı’dan devir alınan az sayıdaki köklü kuruluşlardan olduğunu ifade eden Türker, “ATSO’nun varlığı bu kent için de, ülke için de çok önemli.” dedi.

SADECE BUDAK VE TOLUNAY KATILDI

Gözlerin ATSO’nun eskilerini aradığı toplantıda Menderes Türel’in rahatsızlığı sebebiyle katılmadığı duyurulurken, hazır bulunan tek eski Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO’nun Türkiye’nin en eksi birkaç ticaret ve sanayi odasından biri olduğunu söyledi. ATSO’nun eski meclis başkanlarından Orhan Tolunay da toplantıda bir konuşma yaptı.