Dünyanın önde gelen klima üreticilerinden General, Türkiye’de kendi şirketini kurarak satış ve hizmet ağını oluşturdu. FG Europe Yönetim Kurulu Başkanı Toshiyasu Ohno, "Türkiye hızla gelişen bir pazar, biz de global gücümüzden aldığımız destekle bölgedeki gücümüzü daha da artıracağız." dedi. Ohno, 2015 hedeflerinin 38 milyon TL ciro olduğunu söyledi.

FG Europe Klima Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Toshiyasu Ohno ve FG Europe Klima Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Ahmet Olaş, General Klima’nın yatırım kararı ve Türkiye hedeflerini paylaşmak için İstanbul Point Hotel Barbaros’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada konuşma yapan Toshiyasu Ohno, dünyanın 12 ülkesinde bir numara olan Generalin 25 yıl boyunca Türkiye’de distribütörlerce temsil edilen ve satılan bir marka olduğunu vurguladı.

Türk piyasasının ortalama 30 yaş genç bir piyasa olduğundan söz eden Ohno, "Piyasa son birkaç yılda ciddi kazandı. Biz de ciddi bir firmayız, o yüzden ciddi piyasada ciddi firma yüz yüze gelmiştir diye düşündük. O yüzden biz kendi kendimize sermaye koyup, kendi kendimize satmaya karar verdik." diye konuştu. Ciro hedeflerinin 2015 yılı için 38 milyon TL olduğunu belirten Ohno, "Seçici davranmak istiyoruz. Bizimle düşüncesi aynı, anlaşabilecek bayi arkadaşları ile çalışmak istiyoruz. Tüm Türkiye ile değil de bizim cihazlara güven verebilecek tüketiciye ulaşmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

FG Europe Klima Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Ahmet Olaş da hedeflerinin 3 sene içinde ithal ürünler arasında ilk 3’e girmek olduğunu söyledi. Olaş, "Orada da rakipler var ama biz ürünümüze güveniyoruz, kendimize güveniyoruz, bayimize güveniyoruz ve bunun olmaması için hiçbir sebep görmüyoruz." dedi. Ağustos 2014 itibariyle ofislerini açarak direkt satışa başladıklarını ve Türkiye’de kısa süre içinde 50 bayiye ulaştıklarını söyleyen Olaş, bayi sayısını yakın zamanda 75’e çıkarmayı planladıklarını aktardı.

Ürünlerinin dayanıklılığ hakkında da bilgi ceren Olaş, dünyanın birçok yerinde klima sattıklarından söz etti. Olaş, yılda yaklaşık 173 bin klima satılan Dubai’de nem, oksitlenme ve kum gibi kriterlerin, Vancouver’da da sert iklim gibi koşullara dayanıklı ürünler geliştirdiklerini anlattı. Ürettikleri klimaların yoğun çalışan baz istasyonlarının soğutulmasında da sıklıkla tercih edildiğinin altını çizen Ahmet Olaş, bu nedenle kullanılacak ekipmanların dayanıklılığı ve bakım süresinin mümkün olduğunca uzun olması gerektiğini, baz istasyonlarında en çok tercih edilen klima markası olduklarını dile getirdi.

Program, basın mensuplarının sorularının ardından sona erdi.