Aşkabat-Ankara seferini bir ay önce başlatan Türkmen Havayolları, şimdi de rotasını Malezya'ya çevirdi. Türkmenistan Havayolları Aşkabat-Kuala Lumpur seferini başlattı. Aşkabat'tan havalanan Türkmen Havayollarına ait Boeing 777-200LR uçağı, 7 saatlik uçuştan sonra Kuala Lumpur havaalanına iniş yaptı. İlk sefer dolayısıyla havaalanında karşılama töreni düzenlendi. Törene, Malezya Havalimanı Genel Müdürü Datuk Badlişam Gazali, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Datuk Aziz Kapravi, Malezya Turizm Geliştirme Daire Başkanı Datin Normasila ve diğer yetkililer katıldı. Malezyalı yetkililer, bu uçak seferlerinin iki ülke arasında yeni ortak projelerin imza atılması için önemli bir zemin teşkil edeceğini belirtti.
291 yolcu kapasiteli Boeing 777-200LR uçağıyla haftada bir sefer yapılması planlanıyor. Önümüzdeki dönemde seferlerin 2'ye çıkarılması bekleniyor. Ayrıca, Bangkok üzerinden Kuala Lumpur'a aktarmalı seferlerin yapılması da görüşülüyor.
Aşkabat-Kuala Lumpur seferi ile Türkmenistan, Asya-Pasific bölgesinde Bangkok, Pekin ve Urumçi'den sonra dördüncü en büyük kente uçmaya başladı. Moskova, Londra, Paris, Frankfurt, Birmingem, İstanbul, Deli, Dubai, Almatı, Minsk, Sankt-Petersburg gibi birçok ülkenin başkenti ve büyük şehirlerini tarifeli seferler düzenleyen Türkmen Havayolları, önümüzdeki dönemde Riga'ya uçak seferlerini başlatmak istiyor.