Orta Asya ülkesi Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen ilk Uluslararası Çiçekçilik ve Bahçecilik Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı. Daha çok ilginin Türkiye'den olduğu fuara, Rusya, İran, Hollanda gibi birçok ülkeden çok sayıda firma katıldı.

Aşkabat Sergi Köşkü'ndeki fuar, adeta botanik bahçesini andırdı. Fuarda, Türkiye başta olmakla Almanya, İran, Hollanda, Ermenistan, Rusya ve birçok ülkeden getirilmiş rengarenk yüzlerce çiçek katılımcıların yoğun ilgisini çekti. Çiçekçilik ve bahçecilik sektörüyle ilgili yatırım fırsatları arayan firmalar, Türkmenistan pazarına 'merhaba' demek için stantlarını çeşitli çiçekler ile süsledi.

Fuarın açılış törenine, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva başta olmak üzere bakanlar, bakan yardımcıları, kamu yetkilileri, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda Türkmenistanlı üniversite öğrencisi katıldı.

Meclis Başkanı Nurberdiyeva, törende Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un fuar için yayınladığı mesajını okudu. Berdimuhamedov'un mesajında şu ifadelere yer verildi: "İnanılmaz güzel kokulu çiçekler, doğanın harika bir hediyesi, barış ve refahın sembolüdür. Türkmenistan çevre düzenlenmesi ve ormanlık alanların oluşturulmasına büyük önem vermektedir. Bu nedenle, Aşkabat'ta düzenlenen fuar çiçekçilik ve bahçecilik alanında Türkmenistan'ın başarıları ve uluslararası tecrübenin öğrenilmesine imkan sağlayacak."

Türkmenistan'da bugün başlayan fuar 3 gün açık kalacak.