Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası için Aşkabat'ın güneyinde dev bir bina inşa edildi. Çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapacak olan Ticaret ve Sanayi Odası binasınin açılış törenine, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da katıldı.

Folklor gösterisi ile başlayan törende, Devlet Başkanı Berdimuhamedov açılış kurdelesini kesti. Ardından Türkmen lider ve yardımcıları binayı gezdi. Ticaret ve Sanayi Odası'nda yer alan fuar salonu, banket salonu ve konferans salonunu gezen Berdimuhamedov, bu binada ilk uluslararası törenin, Temmuz ayında Sağlık devlet programının kabülünün 20. yıldönümü dolayısıyla organize edileceğini belirtti. Türkmen lider, Aralık ayında Türkmenistan'ın Tarafsızlığı'nın 20.yıldönümü dolayısıyla devlet başkanlarını burada ağırlayacaklarını da kaydederek, önümüzdeki seneden itibaren uluslararası fuarların yeni binada yapılacağını söyledi.

Fransız Bouygues şirketi tarafından inşa edilen Türkmenistan Ticaret ve Sanayı Odası, 56 bin 673 metrekare kapalı alanda kuruldu. Çeşitli üst düzeydeki organizasyonlar için dev salonların bulunduğu binada, basın odası, banket salonu, 4 bin 900 metrekare kapalı ve 10 bin metrekare açık fuar salonu bulunuyor.