Kaymakam Serdar Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan kaçarak ilçeye gelen Suriyelilerin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında başta gıda olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirtti.

Kartal, bir yıl olarak planlanan kampanyada üçüncü ayı geride bıraktıklarını ifade ederek, "Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren misafirlerimize resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarımız tarafından temin edilen yardım paketlerimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla her ay düzenli olarak teslim edilmeye devam ediyor."

Kampanyanın başladığında 80 olan aile sayısının bu gün itibari ile 150'ye ulaştığını aktaran Kartal, vatandaşlardan konuyla ilgili olarak duyarlı davranmalarını, gelen misafirlerin 'Muhacir' kendilerinin ise 'Ensar' anlayışıyla hareket etmelerini istedi.

Konuşmaların ardından Kartal, projeye destek veren kurum ve kuruluşlara Kaymakamlık adına düzenlenen başarı belgelerini takdim etti.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Çağatay Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu, daire amirleri ile Sivil Toplum kuruluş temsilcileri katıldı.