Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Başbakan’ın açıkladığı paketi kısa vadede moral verici ancak orta vadede yetersiz bulduklarını söyledi.

Süleyman Onatça, ekonominin gündemden düştüğü bir dönemde Başbakan Davutoğlu tarafından bugün açıklanan ‘İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi’nin kısa vadede moral verdiğini ancak orta vadede yetmeyeceğini vurguladı. 2014 yılı büyüme oranının yüzde 3’ler seviyesinde gerçekleştiği göz önüne alındığında açıklanan paketin büyümeye destek olması açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirten Onatça, "Ancak, orta vadede büyüme hızının artırılması için, 10’uncu Kalkınma Planı kapsamında, hükümetin 3 paket olarak açıkladığı öncelikli yapısal dönüşüm programları ivedilikle hayata geçirilmelidir." dedi. Türkiye’nin her bölgesinde federasyon ve dernekleri bulunan bir konfederasyon olarak reel sektörün sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten Onatça, sundukları çözüm önerilerinden bazılarının açıklanan pakette yer almasını olumlu bulduklarını da söyledi.

"BÜROKRASİ AZALTILMALI"

Pakette yer alan istihdam teşvikinin artış trendindeki işsizliğin önlenmesine katkı sağlayabileceğini belirten Süleyman Onatça, Türkiye’yi orta gelir tuzağından çıkaracak, katma değeri yüksek üretime pozitif teşvik uygulamasını da değerli bulduklarını dile getirdi. Onatça, çıkarılan teşvik paketiyle birlikte bürokrasi ve evrak sirkülasyonunda indirim istedi. Açıklanan her teşvik paketinin ardından kullanan sayısına da bakılması gerektiğini belirten Onatça, "Teşvikler göz alıcı ancak kolay erişilemiyorsa burada da sıkıntımız var demektir. Bu konu üzerinde de çalışma yapılmalı." diye konuştu.