Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Nail Sanlı, 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek 26. Vergi Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Sanlı mesajında, "Vergi Haftası'nın amacı vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da yöneticileri olacak gençlerimiz üzerinde sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmak ve idare-mükellef ilişkilerini uyumlu hale getirmektir." dedi.

Vergi bilinci yüksek olan toplumlarda ekonomik ve kültürel gelişimlerin de yüksek olduğunu belirten Sanlı, şunları söyledi:

"Kamusal harcamaları karşılamanın tek yolu vergilerdir. Kamusal hizmetlerin nitelik ve kalitesinin artması vergiye karşı direnci azaltacak en önemli unsurdur. Adil bir vergi sistemi ve toplanan vergilerin vatandaşa hizmet olarak dönmesi, vergi bilincinin artmasının temel zeminini oluşturmaktadır. Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören sayıları 95 bine ulaşan serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler, mali idaremizin en büyük destekçisidir. Vergi gelirlerimizi artırmak, adil ve etkin bir vergi sistemi için birlikte hareket etmek, vergisel hedeflere ulaşmada ülkemizi başarıya götürecek temel yoldur. TÜRMOB camiası şimdiye kadar olduğu gibi yarınlarda da mali idaremizle işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir."