Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu sene Rus pazarındaki kaybın yüzde 17 olduğunu söyledi. Ulusoy, TÜRSAB Manavgat-Side Bölgesi Yürütme Kurulu (BYK) tarafından Titreyengöl bölgesindeki bir otelde düzenlenen yemekte üyelerle buluştu.

Toplantıda bir konuşma yapan Ulusoy, Rus pazarındaki yüzde 17'lik kayıpta Ukrayna, Libya, Irak, Tunus ve Suriye'deki olayların etkili olduğunu öne sürdü. 2015 yılının turizm bakımından sıkıntılı olduğunu, Rus pazarındaki sıkıntının 2016'da olmamasını umut ettiklerini söyledi. Başaran Ulusoy, "Bu sene Rus pazarındaki kaybımız yüzde 17. Avrupa pazarında ise yüzde 10 artıdayız. Okulların Kurban Bayramı sonrası açılmasında TÜRSAB öncü oldu. Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkmasıyla iç turizmde canlanma olacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu

Ulusoy, toplantıda TÜRSAB başkan adaylığını açıklayan Detur CEO'su Firuz Bağlıkaya'ya da sert eleştirilerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na TÜRSAB logolu dilekçelerle 391 seyahat acentesini telefonlarına ulaşamama, e-posta adreslerinin olmaması gibi konularda şikayet ettiğini ve asılsız suçlamalarda bulunduğunu öne sürdüğü Bağlıkaya'yı kınadı.

Yemeğe TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Danışman Davut Günaydın, Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, Manavgat-Side BYK Başkanı Ahmet Özden ve Adana BYK Başkanı Murat Şirin'in yanısıra çok sayıda seyahat acentesi yöneticisi katıldı.