Airbus ve TUSAŞ arasındaki işbirliği her geçen gün daha güçleniyor. Airbus ve TUSAŞ büyüyen işbirliklerine yeni bir sayfa ekleyecek iş paketi için imza attı. Airbus ve TUSAŞ üst düzey yetkilileri tarafından imzalanan sözleşme ile TUSAŞ Airbus A320 Ailesi uçaklarının bir başka gövde paneli olan 19 numaralı gövde panelini üretme sorumluluğunu aldı. 18 ve 19 numaralı gövde panelleri Airbus A320 Ailesi uçaklarının gövdelerinde önemli bir yüzeyi kaplıyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), TUSAŞ ve AIRBUS Şirketleri arasındaki işbirliğini genişletecek sözleşmenin imzası ve TUSAŞ üretimi ilk kuyruk dümeninin (Rudder) Airbus firmasına teslimatı nedeniyle tören düzenlendi. TUSAŞ’ın Kazan’daki tesislerinde düzenlenen törene Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin, Airbus Grup ve Airbus Satın Alma Direktörü Klaus Richter ve birçok davetli katıldı.

Airbus’ın çift kaynaktan tedarik stratejisi ve şirketin büyümesini desteklemek amacı ile imzalanan yeni anlaşma ile TUSAŞ Airbus A320 ailesi uçaklarının bir başka gövde paneli olan 19 numaralı gövde panelini üretme sorumluluğunu aldı. 18 ve 19 numaralı gövde panelleri Airbus A320 Ailesi uçaklarının gövdelerinde önemli bir yüzeyi kaplıyor. Bu önemli parçaların imalatı ile TUSAŞ, Airbus’ın çok satan uçak ailesinin artan üretiminde de daha fazla sorumluluk üstlenmiş oluyor. Bugün ayrıca, iki sene önce imzalanan anlaşmayı takiben üretilen ilk A330 kuyruk dümeninin (Rudder) teslimi ile Airbus ve TUSAŞ arasında bir başka dönüm noktasına da sahne oluyor. A330 uçağının kritik kontrol yüzeylerinden bir tanesi olan bu parça karbon fiber malzemeden üretiliyor. İlk teslimatın başlaması ile TUSAŞ, A330’lar üretildiği sürece bu önemli parçanın tek tedarikçisi olmaya devam edecek.

Airbus Grup ve Airbus Satın Alma Direktörü Klaus Richter: “TUSAŞ’ın kaliteli işçiliği, rekabetçi fiyatları ve zamanında teslimat performansı ve modern uçak ailelerimizle Türkiye pazarındaki varlığımızı ve var olan işbirliğimizi artırmanın yolunu açtı. Airbus ve TUSAŞ’ın genel işbirliğine bakacak olursak TUSAŞ’ın A400M ve A350 XWB programlarındaki performanslarının da göz ardı etmemeliyiz. İki program da şu anda seri üretim artışı fazında ve teslimatlarda takvimlendiği gibi gerçekleşiyor.” diye konuştu.

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ise “Tüm bu aktiviteler Airbus TUSAŞ ilişkisinin yalnızca müşteri tedarikçi ilişkisinden ibaret olmadığını hatta daha da büyüme potansiyeli olan stratejik bir ortaklıktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Airbus Grup ve Airbus Satın Alma Direktörü Klaus Richter, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin sözleşmeyi imzaladı.