TÜSİAD, 15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan terör örgütünün darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı.
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), terör örgütünün darbe girişimiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. 15 Temmuz Cuma akşamı, TÜSİAD olarak gelişmeleri yakından takip ettiği demokratik düzene sahip çıkmanın zorunluluğunu açık bir şekilde dile getirdiklerini belirtilen açıklamada, nitekim demokrasiye karşı gerçekleştirilen bu darbe girişimine karşı, siyasi partiler ve toplum kesimleri, hep bir arada ortak bir duruş sergilendiği ve bu duruşun çok değerli; bu tutum olduğu belirterek, demokratik standartların daha da yükseltilmesi ve hukukun üstünlüğünün perçinlenmesi için bu tutumun devam etmesi gerektiğini vurgulandı.
Demokrasiye karşı yapılan müdahale girişimi sonrasında gerek Hükümetin, gerekse Merkez Bankası başta olmak üzere ekonomiden sorumlu denetleyici ve düzenleyici kurumların yaptığı girişimler ve aldıkları tedbirler ile piyasalara güven telkin edildiği kaydedilen açıklamada, "Burada en önemlisi şeffaflığın ve öngörülebilirliğin sağlanmasıydı. Nitekim Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın yabancı yatırımcılar ile dün akşam yapmış olduğu toplantı bu doğrultuda önemli bir adım oldu. Bu çabaların karşılık bulmasını bekliyoruz. Elbette burada Türkiye’nin güçlü kamu mali disiplinine ve sermaye yapısı güçlü bir bankacılık sistemine sahip olmasının önemli bir payı da var. Demokratik düzenin tüm kurumlarının ve denetleyici ve düzenleyici özerk kurumların güçlendirilmesi, ekonomik dayanıklılığın daha da ileri bir seviyeye taşınmasında önemli rol oynayacaktır” denildi.
Çeşitli olumsuzluklara rağmen Türkiye yatırım için bir cazibe merkezi olma potansiyelini koruduğunu gayet iyi bildiklerinin altı çizilen açıklamada, bu potansiyeli güçlendirmek için gerekli reformlar belli ve bu reformların süratle hayata geçirilmesi gerektiğine inandıklarını açıklarken, bu konuda iş dünyası olarak üzerimize düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edecekleri belirtildi.