TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, döviz kurundaki oynamalar yüzünden yatırımcıların ve hanehalkının güç durumda kaldığını söyledi.

TÜSİAD'ın 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısı Çırağan Sarayı'nda yapılıyor. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, burada yaptığı konuşmada, ekonomik görünüm ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Ekonomik sorunların ardından gelen seçimin makro dengeleri tehdit ettiğini ifade eden TÜSİAD Başkanı, "Yatırımcılar ve hanehalkı öngörülmez kur oynamalarına karşı güç durumda. Evet, mali tablo iyi idi, büyüme ve istikrarın temeli idi takdir ediyoruz. Ama belirsizlikte kamu maliyesinin aynen devam etmesi için ek tedbir gerekiyor." dedi.

Cansen Başaran-Symes, 7 Haziran sonrası ortaya çıkan tabloda TÜSİAD olarak koalisyon hükümeti kurulmasını önemsediklerini ve 4 partinin başkanı ile görüştüklerini belirterek, "Koalisyon olsa gerek duyulan uzlaşma örneği topluma sunulacaktı. Seçimden evvelki kutuplaşma ortamı yumuşayacaktı. Bu toplumsal gerginlikler bertaraf edilecekti. Güçlü koalisyon olsa siyasi, ekonomik sosyal sorunlara daha tatmin edici çareler üretilebilirdi." ifadelerini kullandı.

1 Kasım'da yapılacak erken seçime de değinen TÜSİAD Başkanı, şöyle konuştu:

"Gerilimin arttığı, terörün tırmandığı, iç ve dış şartların ağırlaştığı bir ortamda seçime gidiyoruz. Burada talebimiz hükümetten seçimin güvenli ortamda yapılmasını temin etmesidir. Siyasilerden seçimlere yakın dönemde ayrıştırıcı söylemleri yana bırakıp sorumlu ve sağduyulu söylem ortaya koymalarını bekliyoruz."

Bu arada terörle mücadelenin hukuk içinde kalarak yürütülmesi gerektiğini kaydeden Cansen Başaran-Symes, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin ardından göreve gelecek hükümetin de yatırımcıya güven vermek, hukuku korumakla yükümlü olduğunu vurguladı.