TÜV SÜD, 2015 yılında gelir, kazanç ve istihdam konusuna yeni rekorlara imza atarak büyüme yolundaki yolculuğuna devam ediyor. Almanya’nın en köklü TÜV kuruluşunun yıllık sonuçlarını basın toplantısıyla açıkladı.
Şirket, 2015 yılında gelir, kazanç ve istihdam konusuna yeni rekorlara imza atarak büyüme yolundaki yolculuğuna devam ediyor. Küresel olarak faaliyet gösteren teknik servis grubu, geçtiğimiz yıl gelirini yüzde 8 oranında artırarak 2,2 milyar avro seviyesine çıkardı (2014: 2,1 milyar avro). Faiz ve vergi öncesi kar (FVÖK) yaklaşık 190 milyon avro seviyesine çıkarken (2014: yaklaşık 187 milyon avro), vergi sonrası kazanç yüzde 9 oranında artarak 114 milyon avro düzeyine ulaştı (2014: yaklaşık 104 milyon avro). Şirket, 2016 yılında, 150. yıl kutlamalarına İspanyol ATISAE Group’u satın alarak başladı. Şirket tarihinin bugüne kadarki en büyük satın alımı, çalışan sayısını da 24.000’e çıkardı.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ing. Axel Stepken, grubun Münih’te düzenlediği ve yıllık sonuçların açıklandığı basın toplantısında durumu şu şekilde açıkladı: "ATISAE’yi bünyemize katarak yalnızca İspanya’daki ticari faaliyetlerimizin kapsamını artırmakla kalmadık aynı zamanda Batı Avrupa’daki konumumuzda da iyileşme sağladık."
İspanya, Avrupa Birliği’nin en büyük beşinci ulusal ekonomisi olmanın yanı sıra, AB’nin en büyük ikinci araba üreticisidir ve rüzgar enerjisi kapasitesi açısından da dünya genelinde dördüncü sıradadır. 1.300’ün üzerinde çalışan ve 80 milyon avrodan fazla gelirle, bu satın alım işlemi, uluslararası hizmet kuruluşunun 150 yıllık geçmişindeki en büyük işlemlerden biri olacaktır. ATISAE; kapsamlı hizmet portföyüyle sektörün birçok farklı koluna hizmet etmektedir ve bu özelliğiyle TÜV SÜD Group ile sorunsuz bir şekilde bütünleşebilmektedir.
ATISAE satın alımı, şirketin büyüme ve küreselleşme yolundaki sürekli taahhüdünü vurgulayan önemli bir adımdır. Yönetim Kurulu Başkanı, bu gelişmeyi şu şekilde açıkladı: "Şirketimiz 2015 yılında bir kez daha karlı büyüme yönünde büyük bir adım attı."
2,2 milyar avronun üzerine çıkacak şekilde yaklaşık olarak yüzde 8’lik bir gelir artışı yeni bir rekoru temsil ediyor. Her yıl artan FVÖK oranı yüzde 2 artışla neredeyse 190 milyon avroya ulaştı ve vergi sonrası kazanç da yüzde 9 oranda artış göstererek 114 milyon avro seviyesine çıktı. ATISEA Group’un bu yılın başlarında şirket bünyesine katılmasıyla birlikte şirket artık yarısından fazlası Almanya dışından olmak üzere, yaklaşık 24.000 çalışana istihdam sağlıyor.
GENİŞ KAPSAMLI BAŞARI: TÜM SEGMENT VE BÖLGELERDE BÜYÜME
Şirketin Mali İşler Müdürü Dr. Matthias J. Rapp, "Şirketin gelişimi zorlu ekonomik koşullarda dahi oldukça yüksek bir dayanıklılık göstermiştir" açıklamasında bulundu. Şirketin yıllık bilançosunu sunan Rapp, tüm segmentlerin gelir açısından büyüme göstererek grubun karlı büyümesine katkıda bulunduğunu bir defa daha vurguladı.
’Sanayi’ segmentinde, yüzde 7’nin üzerinde artışla 954 milyon avroya, ’Hareketlilik’ segmentinde yaklaşık yüzde 5 artışla 639 milyon avroya ve ’Sertifikasyon’ segmentinde yıldan yıla yaklaşık yüzde 14 artışla 557 milyon avroya ulaşıldı. Rapp, durumu şu şekilde bildirdi:
"Küreselleşme stratejimizin kapsamı dahilinde, 2015 yılına kadar Almanya dışındaki gelir oranımızı en az yüzde 40’a getirmeyi hedeflemiştik. Geçtiğimiz sene, konsolide gelirlerimizin yaklaşık %42’si yurt dışı kaynaklıydı ve bu hedefin ötesine ulaştığımız açıkça söylenebilir."
Bir kere daha, büyüme için en kuvvetli itici güç, yüzde 22 civarında gelir artışıyla Asya’dan gelmiştir ve Asya’yı yüzde 15 civarında büyüme kaydedilen Güney ve Kuzey Amerika izlemiştir. Şirket, Almanya pazarında aynı zamanda 2015 yılında kazancını yüzde 3,6 oranda artırarak da başarı elde etmiş, Alman yasal kuruluşları 1,4 milyar avroya yakın gelir oluşturmuştur. Mali İşler Müdürü bu durumu şu şekilde açıkladı:
"Tüm bölgelerde gözlemlenen bu gelir artışı, güçlü bir rakip olduğumuzu göstererek küresel TIC (test, denetim ve danışmanlık) pazarı liderlerinden biri olma hedefimizi vurguluyor."
Şirket, test kapasitelerinin dünya çapında sürekli olarak modernleştirilmesi ve genişletilmesi yönünde yaptığı yatırımlarla da bu hedefi doğrulamaktadır. 2015 yılında, toplam sermaye harcaması, Almanya’da harcananın yarısından fazlasına tekabül edecek şekilde 80 milyon avronun üzerindeydi.