Kocaeli'nde bulunan araç muayene istasyonlarından sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkarılan işçilere 36 kişi daha eklendi. İşten çıkartmalar 47'ye çıkınca işçiler, Köseköy TÜVTÜRK Muayene İstasyonu önünde eylem başlattı.

Kartepe ilçesinde bulunan TÜVTÜRK Köseköy Muayene İstasyonu önünde sabah erken saatlerde toplanan işçiler, eylem yaparak basın açıklamasında bulundu. Eyleme, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, İstanbul Şube Başkanı Ersin Türkmen ve işten atılan işçiler katıldı. TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

"Araç muayene istasyonlarındaki arkadaşlarımız, anayasal hakkı olan sendikalı olma hakkını kullanmışlardır. 26 Aralık itibariyle Bakanlık, sendikamıza, bu iş yerinde çoğunluk sağladığına dair çoğunluk tespiti vermiştir. Bu tarih itibariyle de TÜVTÜRK Kocaeli işvereni her türlü yasa dışı biçimde baskı yaparak işçi arkadaşlarımızı sendikadan istifa ettirmeye çalışmışlardır. Sendikadan istifa etmeyen 11 arkadaşımız işten çıkarılmıştır. Yine 5 Nisan itibariyle polis nezaretinde 36 arkadaşımız daha işten çıkarılmıştır. Bu, açıkça suç işlemektir, yasalara karşı gelmektir, işçilerin anayasal hakkı olan sendika hakkına düşmanlıktır. İşveren bu yasa dışı davranışıyla sadece işçiyi mağdur etmemektedir. Aynı zamanda Kocaeli’ndeki halkı da mağdur etmektedir. Kocaeli’ndeki halk araç muayene istasyonuna araçlarını getiremiyor. Buradaki işverenin yasa dışı tutumuna karşı bakanlıkları göreve çağırıyoruz. Bu insanlar suç işlemediler. Yasa dışı davranan işveren, ancak biz burada polis kuşatmasındayız. Sabahtan beri polis bizlere nerede bekleyeceğimizi söylüyor. Ama işverene, neden bu insanlara sendikal nedenlerle işten çıkarıyorsunuz diye soran yok. Bizim burada mücadelemiz devam edecek."