TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş Merkez'e 30 kilometre uzaklıktaki Pazarcık TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu, tüm araç türlerine hizmet verecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminde Türkiye'de periyodik araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK'ün Pazarcık istasyonunda her türlü aracın muayenesi yapılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören, TÜVTÜRK'ün müşteri hizmetleri kalitesini yükseltmek için araç sahiplerinden gelen öneri ve şikâyetleri dikkatle izlediğini belirterek, Pazarcık'taki yeni istasyonun da bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş'ın Narlı beldesinin, özellikle taşımacılık ve nakliyat yapan araçların çoğunlukla kullandığı transit yol üzerinde bulunduğu bilgisini veren Kemal Ören, “Bu bölgede ağır vasıtalar ve ticari araçlar çoğunlukta. Muayene istasyonumuzun da bu tür vasıtaların ulaşımı için kolay bir yerde olmasına önem verdik. İstasyonumuzdaki 3 kanalın ikisi ağır vasıtalar için de uygun olarak inşa edildi” ifadelerini kullandı.

-Toplam 270 istasyonda 567 kanal

Pazarcık'ta hizmete giren araç muayene istasyonu ile TÜVTÜRK'ün Kahramanmaraş'taki istasyon sayısı 3'e yükseldi. Elbistan ve Kahramanmaraş merkezde iki istasyonu daha bulunan TÜVTÜRK'ün, Türkiye genelindeki istasyon sayısı da 73'ü gezici, 197'si de sabit olmak üzere 270'e ulaştı.  Araç sahipleri, Pazarcık İstasyonu için www.tuvturk.com.tr internet sitesinden, TÜVTÜRK çağrı merkezinden veya istasyondaki kioskdan randevu alabiliyor.