MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, partisinin çiftçilere vadettiği ucuz mazotun kaynağını soran iktidar temsilcilerine, "Yat sahiplerine kaynağı nereden buluyorsanız çiftçilerin kaynağı da o olacaktır." dedi.

MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta seçim çalışmaları kapsamında Havza’da mahalle ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlar ile sohbet etti ve partisi için destek istedi. Mahalle ziyaretleri kapsamında Dereköy, Ilıca, Erikbelen ve Karahalil mahallelerini ziyaret eden Usta, yaptığı konuşmalarda Türkiye ekonomisinin kötü yönetildiğine dikkat çekti. Usta, "MHP tarafından açıklanan seçim vaatlerinin hiçbirisi hayal ürünü değildir. Hepsi tek tek hesaplanmış ve kaynakları da beraberinde açıklanmış vaatlerdir. Çiftçiyi, esnafı ve sanayiciyi bu borç içinden çıkartma işlemi için de borçtan kurtulma politikası MHP’nin seçim vaatleri arasındadır. Bizim belirlediğimiz mazot fiyatı ortada. Hükümet 'kaynak nerde' diyor. Ben de soruyorum. Sizlere soruyorum, yat sahiplerine ucuz mazot verirken siz kaynağı nereden buluyorsunuz?" diye sordu.

Usta, iktidara geldiklerinde Büyükşehir Yasası'nı da tersine çevireceklerini belirterek, "Özellikle köy tüzel kişiliklerinden alınan köy mera alanları ve arazilerin satışının durdurulmalı. Su parası, imar ve benzeri işler daha da zorlaşmış, yerelin sorununu yerelde çözelim derken daha da karmaşık bir hal almıştır. Muhtarların yetkileri kalmadı, köyüne hizmet götürebilmek için Samsun’a gitmek zorundadır. MHP iktidarında Büyükşehir Yasası kaldırılacak ve köylerin hakları verilecektir." diye konuştu.