Türkiye kültür mantarı üretiminin yüzde 53'nü Antalya'nın Korkuteli ilçesi karşılıyor.

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü geçen yıl Antalya'da üretilen 20 bin 617 ton mantarın yüzde 97'sinin Korkuteli ilçesinden karşılandığını bildirdi. Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Korkuteli ilçesindeki kültür mantarı üretimindeki kalite, verimlilik, gıda güvenilirliği konularında toplantı yaptı.

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Müdürü Dr. Abdullah Ünlü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca, Korkuteli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özlem Çağırıcı katıldı.

İl Müdürü Ahmet Dallı, Antalya'da yıllık üretilen 20 bin 617 ton mantarın yüzde 97'nin Korkuteli ilçesinden karşılandığını söyledi. Çallı, Korkuteli ilçesinin aynı zamanda ülkede mantar üretiminin yüzde 53'nü karşıladığını kaydetti.

Toplantıda kültür mantarı üretiminin sağlıklı ve hijyenik koşullarda nasıl yapılması gerektiğinin ve üretim koşullarının verim ve kaliteye etkilerinin üreticilere öğretilmesine yönelik olarak 4 üreticiye ait mantar üretim odasında demonstrasyon (deneme) kurulmasına karar verildi. Dallı, yapılacak denemede verim, kalite ve bitki sağlığına yönelik olarak yapılacak çalışmaların üretim sırasında yapılacak çiftçi toplantıları ile üreticilere anlatılacağı ifade edildi.

Bin 650 ailenin kültür mantarı üretimi yaptığı Korkuteli'nde ilçe ekonomisine mantar üretiminden yıllık 85 milyon liralık girdi sağlanıyor.