Bursa Uludağ Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğünün 2014 yılı verileri hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Hasan Eken, bölge itibariyle ihracatın 15.6 milyar dolar olduğunu belirtti.

Uludağ Gümrük Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken beraberinde ki heyetle 26 Ocakta kutlanan 'Gümrük Haftası' sebebiyle Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Türkiye’nin büyüyüp ihracat ve ithalatı arttıkça gümrük görevlilerine de büyük işler düştüğünü belirten Vali Karaloğlu, “Yurt dışına çıkan, ya da yurdumuza gelen insan sayısı arttıkça, gümrüklerimizin de yükü artıyor. Ayrıca gümrük kapılarımızda ki bu yoğunluk bizleri mutlu ediyor. Çünkü hedefleri olan ülkemizde ki hareketliliğinde en canlı örnekleri buralar.” dedi.

Son dönemde çok kaliteli gümrük kapılarının inşa edildiğini anlatan Karaloğlu, “Gümrük kapıları önemli, bir ülkenin girişte ki vitrinleri buralar. O yerle ilgili ilk izlenimi gümrük kapılarından ediniyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Ziyarette, Uludağ Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğünün 2014 yılı verileri hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Hasan Eken de, bölge itibariyle ihracatın 15.6 milyar dolar olduğunu belirtti.