Ümitköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Hasbioğlu, Dağlıca ve Iğdır'daki terör örgütü saldırılarını şiddetle kınadı ve terörü lanetledi.

Hasbioğlu yaptığı açıklamada, milletimin huzur ve güvenliği için can veren asker ve polislere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine sabırlar dilediklerini ifade etti. Acının ülkesi, dili, dini ve ırkı olmadığını ifade eden Hasbioğlu, şunları kaydetti: "Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın hepsi can acıtıcı ve yürek yakıcıdır. Biz, bölge halkı incitilmeden terör sonlanıncaya kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. PKK ve diğer terör örgütlerini barışa, ateşkese değil, doğrudan doğruya silah bırakmaya, ülkemizi terk etmeye veya teslim olarak haklarında verilecek kararı beklemeye çağırıyoruz."

Vatanını, milletini saldırılara karşı korumak için can verenleri tekrar rahmetle andıklarını vurgulayan Hasbioğlu, birliğe ve dirliğe kasteden teröristleri ve onları destekleyenleri de lanetlediklerini bildirdi.