AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Mesele dünyanın yanında durup, Anadolu'ya meydan okumak değildir, mesele, Anadolu'yu yanına alıp, dünyaya meydan okumaktır. İşte biz bunu yapıyoruz." dedi.

Ünal, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından oda bahçesinde düzenlenen 15. Geleneksel İftar Programı ve Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, iş adamlarının yatırımı için istikrarın önemine değindi.

Bu ülkeye hizmet etmekten başka bir şey yapmadıklarını belirten Ünal, "Bu siyasetin liderliğini yapan Recep Tayyip Erdoğan risk almaktan, bu milletin lehine karar vermekten başka ne yaptı? Bu ülkeyi büyütmekten, bu ülkeyi geleceğe taşımaktan, bu ülkenin önüne 2023, 2053 hedeflerini koymaktan başka biz ne yaptık?" diye konuştu.

İktidara geldiklerinde, vesayetle mücadele etmeye başladıklarında bütün sivil toplum unsurlarıyla beraber mücadele ettiklerini anlatan Ünal, şunları söyledi:

"2012'ye kadar bu yapı (FETÖ) sivil toplum görünümünde bir yapıydı. Bu yapının 2013'te biz bir terör örgütü olduğunu gördüğümüzde ne yaptık? Sayın Cumhurbaşkanımız 'Bunlar paralel devlet yapılanmasıdır, bunlar bir terör örgütüdür' dedi, işin adını koydu ve bunların üzerine gittik. Peki biz bunların üzerine gittiğimizde kim bunlara kalkan oldu. Bugün yürüyüş yapan CHP bunlara kalkan oldu. Bunlarla ilgili hukuki işlem yapmak istediğimizde CHP milletvekilleri adeta bunların avukatlığını üstlendi."

Ünal, 17 Mayıs'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eren Erdem ve Enis Berberoğlu'nun Zaman gazetesini ziyaret ettiğini, daha sonra da Kılıçdaroğlu'nun, "Ben MİT tırlarıyla ilgili görüntüleri gördüm." dediğini aktardı.

Mahir Ünal, bu gelişmenin ardından iki gün geçtiğini ve bugün yurt dışında Türkiye düşmanlarının pohpohlamasıyla yaşayan, kendi ülkesine ihaneti insanlık ve özgürlük sayan bir gazetecinin bunu Cumhuriyet gazetesinde MİT tırlarıyla ilgili sözde görüntülerle haber yaptığını anlattı.

KMTSO ÖDÜL TÖRENİ FOTOĞRAFLARI

- "Bu adalet adına bir yürüyüş müdür"

Şimdi geriye dönüp, AK Parti'ye düşmanlık yapanların, Türkiye'ye düşmanlık yapanların Recep Tayyip  Erdoğan karşıtı bütün lobilerin kullandığı dile 2013'ten itibaren bakılmasını isteyen Ünal, "Ne yaparsak yapalım, ne pahasına olursa olsun, AK Parti'den, Erdoğan'dan kurtulmalıyız' diye mücadele edenlerin cephesinde kim var bakın. Orada FETÖ'yü görürsünüz. Orada DEAŞ'ı görürsünüz. Orada PKK'yı görürsünüz. Orada DHKP-C'yi görürsünüz. Sonra dönüp bakın siyasette bu terör örgütlerine sahip çıkan söylemi ve sözleri kim kullanıyor lütfen bir bakın." diye konuştu. 

 "Bu ülkede teröristlerin cenazelerine kim katılıyor, savcı Selim Kiraz şehit edildiğinde şehidin yanında durmak yerine, onu şehit eden DHKP-C'li teröristlerin yanında kim duruyor, bunlara iyi bakılması gerekir." diyen Ünal, şöyle devam etti:

"Sonra dönüp bakın bugün 'adalet' adına yürüdüğünü söyleyenler ne kadar samimidir bir bakın. Bu adalet adına bir yürüyüş müdür yoksa Türkiye karşıtı lobilerin adeta ekmeğine yağ sürmek ve Türkiye'de yeni bir suçlama oluşturmak için yapılmış bir hazırlık mıdır bunlara bakalım." 

"Siyaset bir yol yürüme işidir ancak İstanbul ve Ankara arasında yürüme işi değildir. Siyaset yürürken iz bırakma işidir." diyen Ünal, siyasetin istikrarla, samimiyetle, dürüstlükle, özü sözü bir olmakla, kendi ülkesine, kendi insanına, kendi tarihine, kendi medeniyetine, kendi değerlerine, kendi hassasiyetlerine saygı duymakla yapılacağını bildirdi.

Bir gün öyle bir gün böyle olmakla siyaset yapılmayacağını kaydeden Ünal "Bir iz bırakan lider aranıyorsa da Adnan Menderes'e, Turgut Özal'a, Necmettin Erbakan'a ve bugün de Recep Tayyip Erdoğan'a bakılmalı."diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı yürüyüşü eleştiren Ünal,  şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kemal Kılıçdaroğlu yol yürümekle siyaset yapılmayacağını, siyasetin tutarlılık ve istikrarlı olmak olduğunu ve siyaseti milletin yanında durmak olduğunu öğrenmelidir. Hele de kendisini Recep Tayyip Erdoğan ile mukayese etmeye hiç kalkışmasın. Adamlık zor zamanda ortaya çıkar. Bir insanın karakteri ölümle karşı karşıya kaldığında ortaya çıkar. 15 Temmuz gecesi kim ölüme koştu, kim ölümü göze alarak milletinin yanında durdu, kim kontrollü bir şekilde havaalanından kaçtı bu millet çok iyi biliyor. Birileri Gandicilik oynayarak bu ülkede adalet inşaa edeceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. 15 Temmuz'u yaşayan bu millet, 15 Temmuz'un travmasını ve etkilerini üzerinden hızla atıyor. Milletin yanında siyaset yapan, milletle yol yürüyenlerle, milletin karşısında siyaset yapmayı bir kenara bırakın düşmanlık yapanların ayrımını çok iyi bilelim. Mesele dünyanın yanında durup, Anadolu'ya meydan okumak değildir, mesele, Anadolu'yu yanına alıp, dünyaya meydan okumaktır. İşte biz bunu yapıyoruz."

Törende, KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve KTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz de yaptıkları konuşmada, iş adamlarının ve ekonominin içinde bulunduğu durumu aktardı.